5. srpna 2020 • 10:09

Hořký konec? Mosquera odchází do Liberce, rozlučka s Bohemians po SMS

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Ďolíčku byl miláčkem publika, podruhé už odchází bez fanfár. Jhon Mosquera odehrál za Bohemians poslední půlrok, další nepřidá, s klubem prodloužení smlouvy nepodepsal. Jako volný hráč zakotvil v libereckém Slovanu, do kterého ho zlákala i účast v předkolech evropských pohárů. Zvláštní zůstává způsob, jakým se s „klokany“ rozloučil, klubu údajně poslal SMS.



Deset zápasů, tři góly a jedna nahrávka. Kolumbijský záložník se trefil na jaře dvakrát proti Slovácku a do sítě Jablonce, v Bohemce o něj stáli i dál. Koneckonců s klubem má dlouhou a relativně vášnivou minulost, poprvé přišel do Ďolíčku už v létě 2014 z třetiligového španělského Hérculesu, nejprve na hostování a pak přestup. O dva roky později se Mosquera vrátil do Kolumbie, kde oblékal dres Atlétika Nacional a Deportiva Cali. K zelenobílým podruhé přišel před startem druhé poloviny sezony 2019/20.

Zatímco uvítání připravili 30letému univerzálovi fanoušci „klokanů“ velkolepé, podobné loučení se ve stejném duchu konat nebude. Mosquera údajně jako volný hráč poslal do Vršovic jen SMS, i když byl předdomluvený na pokračování. „Hráči vypršela smlouva k poslednímu červenci. S klubem nastoupil do přípravy a o nové smlouvě vyjednával. S novými podmínkami souhlasil a v sobotu měly být dotaženy detaily a smlouva podepsána,“ stálo v oficiálním prohlášení na klubovém webu.

„V úterý ráno absolvoval trénink bez náznaku, že by něco mělo být jinak. Trenér Klusáček hráče zapsal i na soupisku odpoledního utkání s Chrudimí. Pár desítek minut před zápasem Jhon poslal vedení klubu SMS, že v Bohemians končí. Uvědomujeme si, že se jedná o oblíbeného hráče fanoušků a tato zpráva není příjemná, ale klub je vždy víc, než hráč. Takové jednání je pro nás zklamáním. Jhonovi za jeho služby v zelenobílém děkujeme,“ pokračovalo vysvětlení směrem k fanouškům. Za obratem mělo přitom stát jednání s Libercem.

❎ ODCHOD | Jhon Mosquera opouští Bohemians. Hráči vypršela smlouva k poslednímu červenci. S klubem nastoupil do přípravy...

Zveřejnil(a) Bohemians Praha 1905 dne Úterý 4. srpna 2020

Slova od Mosquery uvedená pro změnu na klubovém webu Slovanu byla trochu odlišná. „Děkuji Bohemians za vše, bohužel jsem dva měsíce čekal na nabídku vylepšené smlouvy, ta však nepřišla. Slovan jednal rychle, na podmínkách jsme se okamžitě domluvili, láká mě vidina bojů o přední ligové příčky a skupinu Evropské ligy,“ přiznal kolumbijský záložník. „Okamžitě po uzavření smlouvy jsem kontaktoval ředitele Bohemians, aktuálně je na dovolené u moře, osobně jsem se s ním sejít bohužel nemohl. Před utkáním proti Chrudimi jsem poděkoval a rozloučil se s trenéry i hráči Bohemians."

Ať už krátká epizoda probíhala jakkoliv, zřejmě dojde na definitivní konec dlouholetého spojení. A vášně. Mosquera udělal za působením v Bohemians tlustou čáru, rozloučit se nestihl ani s fanoušky, které si teď bude získávat na severu Čech. Možná si velký oblíbenec kotle přece jen mohl vybrat slavnější odchod než ten ve stylu Harryho Houdiniho...

Jhon Mosquera se stal novou posilou Liberce
Jhon Mosquera se stal novou posilou Liberce

 

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud