Jan Vacek
7. srpna 2020 • 04:50

Trable při cestě na zápas. Autobus se sparťany zastavila ve Slovinsku policie

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SLOVINSKA | Kemp pro herní soustředění rozbili v rakouském Bad Kleinkirchheimu, při první příležitosti ovšem fotbalisté Sparty zvedli kotvy a vyrazili za hranice. Čtvrteční přípravné utkání si totiž domluvili ve Slovinsku. Déle jak hodinový přejezd se navíc neobešel bez komplikací, týmový autobus totiž zastavila dálniční policie. Drobné zdržení mělo za následek, že se výkop utkání s Goricí (3:1) musel o čtvrt hodiny posunout.



Spustit se z korutanských hor do nížiny, profrčet nádhernou krajinou kolem Villachu a stočit se směr Slovinsko. Taková byla čtvrteční cesta Sparty k přípravnému zápasu proti Gorici. Odhadovaná doba jízdy? Přes hodinu. To by ale ještě bylo to nejmenší, Letenské během cesty potkaly jiné komplikace.

Už na území balkánské země totiž týmový autobus musel dvakrát stavět. Poprvé na benzínové pumpě, aby zakoupil povinnou dálniční známku. To ještě nebylo nic nestandardního, pravidla platí pro všechny.

Druhá pauza už ovšem byla nedobrovolná. Na jednom z přilehlých parkovišť totiž zbrusu nový autokar zastavila místní dálniční policie. V první chvíli se zdálo, že si výpravu s ohledem na výzdobu autokaru spletla s fanoušky, důvod byl ale jiný.

Ve Slovinsku totiž platí, že pokud převážíte osoby, potřebujete mít kromě standardní dálniční známky i další oprávnění. To Sparta logicky neměla, což policisty zaujalo. „Týká se to především cestovních kanceláří a obecně provozovatelů dopravy. Pro nás jako soukromý subjekt to neplatí, proto se situace rychle vyřešila,“ uvedl ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Sparťané tak vyvázli bez úhony. Bořek Dočkal a spol. si jen o pár minut déle poseděli na sedačkách, žádná pokuta z toho nebyla. Za nečekané zdržení zaplatili pouze časovým mankem.

Výkop prvního přípravného utkání v rámci herního soustředění se proto musel o čtvrt hodinky posunout. Letenské to nijak nepoznamenalo, Goricu na nepříliš kvalitnímu terénu i díky dvěma gólům Lukáše Juliše přehráli 3:1.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud