Michal Kvasnica
12. srpna 2020 • 11:26

Tetour má blízko do Baníku! Kolik stojí a co je komplikací ve smlouvě?

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Baníku je živo! Některé jeho vytipované posily zamířily ke konkurenci, takže sahá k rezervním variantám, které ještě před pár týdny nepřipadaly v úvahu. Konkrétně: aktuální jednání o přestupu s Danielem Tetourem, šestadvacetiletým kapitánem druholigové Dukly, jenž by měl být záplatou do středu hřiště, kam se Ostravským nepovedlo přivést plzeňského Dominika Janoška a následně ani Davida Housku z Olomouce. Tetour by za novým týmem mohl dorazit už do Rakouska.



Vypadá to, že trenér Luboš Kozel se co nevidět dočká posily do středu hřiště, kterou hledá celé léto, po odchodu Roberta Hrubého do Jablonce ještě intenzivněji.

Přestože se v přípravě velmi dobře jeví Ondřej Chvěja, odchovanec, který se vrátil z hostování ve Vítkovicích, Baník raději zvolí zkušenost a ověřenou tvář.

DANIEL TETOUR
Výška/váha: 181 cm/71 kg
Pozice: střední záložník
V první lize: 113 zápasů/7 gólů+8 asistencí

Brzy by měl klub oznámit příchod Daniela Tetoura z druholigové Dukly, kterého Kozel dobře zná právě ze společného působení na Julisce.

Byť minulá sezona nakonec pro pražský celek nedopadla postupově, jeho kapitán měl z osobního hlediska slušný ročník. Jedná se o technického fotbalistu s velkým manévrovacím prostorem, jistotou na míči a vyváženou obrannou i útočnou fází.

I proto zaujal nejen Baník, ale například i Olomouc. Lákavá je totiž především Tetourova dvoumilionová výstupní klauzule.

„Z tohoto pohledu může být hráč paradoxně rád, že se Dukle nepodařilo postoupit, jinak by se mu cenovka zvedla na pět milionů korun,“ říká zdroj dobře obeznámený s celým děním.

Přestože ještě před pár dny vyslal Tetour agentům signál, ať mu hledají angažmá v zahraničí, nakonec se velmi pravděpodobně bude stěhovat na Bazaly.

Tedy pokud se domluví na smlouvě – a to nebude jednoduchý oříšek. Tetour totiž v březnu v Dukle podepsal dlouhodobý lukrativní kontrakt, jenž mu měl podle informací Sportu přinášet na druholigové poměry luxusní výplatu okolo 160 tisíc měsíčně.

Právě tahle cifra odradila další zájemce v čele se Sigmou, protože ani prvoligové adresy kromě top trojky ji nemůžou o tolik přebít a šponovat. V současné koronavirové krizi už vůbec ne.

Daniel Tetour má namířeno do Baníku
Daniel Tetour má namířeno do Baníku

Jenže Baník už nemá na co čekat: příští neděli startuje ligu zápasem v Karviné, místečko ve středu zálohy je pořád volné a alternativa Nemanja Kuzmanovič lehce zraněný.

Nejdříve pro Slezany nedopadl dobře příchod plzeňského Dominika Janoška, který raději zvolil hostování v Mladé Boleslavi.

A následně neklapla ani varianta číslo dvě, tedy David Houska z Olomouce. Kreativní playmaker od začátku deklaruje jasný záměr odejít do zahraničí, a i když se zatím nic konkrétního nerýsuje, za rok bude volným hráčem s mnohem lepším manévrovacím prostorem a financemi, které by mu nyní byl schopný nabídnout Baník. I proto se Ostrava se Sigmou k oficiálnímu jednání – kromě toho o Carlosi De Azevedovi – ani nedostala, stejně jako ve finále v případě Janoška.

Dalším faktorem, proč FCB v posledních dnech do Tetourova transferu pořádně šlápnul, jsou přestupové nezdary i na dalších pozicích. Tvrdý boj o Ondřeje Lingra prohrál s bohatou Slavií, jejíž nabídce nemohl konkurovat, a Antonína Růska zatím Brno stůj co stůj nechce pouštět.

Nutno dodat, že v obou případech hraje velkou roli Sport Invest, agentura, která oba mladíky zastupuje.

„Snažíme se ještě o příchod hráčů na tři posty. Pokud se to podaří, budu maximálně spokojený. Pokud vyjdou dva, v rámci mezí taky dobré,“ řekl Kozel na konci července.

Tetour je první vlaštovkou, byť už dříve podepsal sportovní úsek kouči ještě Tomáše Zajíce a Jana Jurošku ze Slovácka.

Pravděpodobná sestava Baníku

Šašinka

Potočný          Kuzmanovič   Reiter

Jánoš   Tetour

Holzer Stronati           Pokorný          Juroška

Laštůvka

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud