Štěpán Filípek
Premium
18. srpna 2020 • 15:55

Koubek o Slavii: Jako Bayern. Proti Spartě a Plzni hraje jiný Liberec

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v minulosti slávistický boss Jaroslav Tvrdík mluvil o vzoru pro přestupovou politiku, zmínil turínský Juventus. Zkušený trenér Miroslav Koubek nachází příklad v Německu: Bayern Mnichov. Ale se všemi důsledky. „Kromě jeho fandů, což je třetina Německa, ho ostatní neměli v oblibě,“ říká vcelku uměřeně. Expert deníku Sport by zároveň rázně omezil zákazy startů hostujících hráčů ve vzájemných zápasech. „V tom vidím neregulérnost,“ má jasno.



Půjčit hráče, a pak je proti sobě nenechat hrát? Výhru máte v kapse. To je názor Miroslava Koubka, mj. někdejšího kouče Slavie. „Trenér oslabeného týmu musí tyhle zápasy v podstatě obětovat,“ míní.

Jak se díváte na přestupovou politiku, kterou nyní reprezentuje hlavně Slavie?
„První slovo, co mi naskočí, je drancování. Samozřejmě na základě finanční i vztahové síly. Je to potvrzení dominance, kdy se český mistr začíná chovat jako v minulosti Bayern Mnichov. Trénoval jsem v Německu skoro pět roků a tamější fanoušci byli na takovou politiku strašně naštvaní. Na druhé straně pokud si to mohu dovolit, tak se takhle chovám, jsou to zákony trhu. Oslabuju konkurenci, vytvářím si předimenzovaný kádr, takže můžu hráče posílat na hostování. Věřím, že se tam vyhrají, vrátí se mi, aby byli připraveni na Champions League, a můžu naopak prodávat. Je v tom i dobrá sportovní strategie. Ale upřímně: jako fandovi se mi to moc nelíbí. Slavia si musí dát pozor, aby ji nepotkal osud Bayernu. Kromě jeho fandů, což je třetina Německa, ho ostatní neměli v oblibě. A i u nás k tomu vše lehce směřuje. Nepodceňoval bych fotbalový národ, lidi nejsou hloupí: když vidí, že se obecně děje něco proti fair play, že je to na sílu, chovají se podle toho.“

Vede velký počet hostování až k neregulérnosti ligy, nebo je to příliš silné slovo?
„I neregulérnost mi přijde na mysl. Pokud koupím čtyři posily z Liberce, mám na to plné právo, mohu si to dovolit, je to dobrý zdroj, proč ne. Jestli ale pošlu šest hráčů na hostování a zakážu jim nastoupit, tak proti mně hraje širší kádr. A proti Plzni nebo Spartě bude hrát jiný Liberec. V tu chvíli

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud