Premium
20. srpna 2020 • 05:00

Éra bez Kangy začíná, Sparta dvojníka nehledá. Bude lepší, nebo horší?

Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednatřicet gólů je pryč. K tomu i šestnáct asistencí. Sparta se definitivně odřízla od Guélora Kangy. Nejvýraznější a čistě dovednostmi nejlepší hráč týmu za poslední roky je v tahu. Letenští v létě prošli předsíní a rozrazili dveře vedoucí do nové éry. Ta velmi rychle přinese odpověď na naprosto zásadní otázku: bude Sparta bez svérázného Gaboňana lepší? V zamčené části článku mimo jiné najdete také anketu expertů, Kangovu sparťanskou bilanci i to, jak by bez něj měla vypadat ideální sestava Pražanů.



Nebyl to šok. Ani nenadálý kráter v sestavě, kterému by Sparta musela čelit. Sportovní ředitel Tomáš Rosický s trenérem Václavem Kotalem už v průběhu jara řešili, jak si případně bez Guélora Kangy poradit. Zvažovali varianty, kreslili si složení sestavy i různá schémata rozestavení. Když pak k odchodu elitního záložníka skutečně došlo, nikdo na Letné se nehroutil. „Na Kangově postu jsme velice dobře obsazení,“ zdůraznil několikrát Rosický.

Podobný dojem šel z týmu během celého přípravného období. Žádná deprese nebo rozpaky, že se jeden ze stěžejních článků oddělil do řetězu. Podle informací deníku Sport se naopak atmosféra v mužstvu ještě pročistila, protože zmizel poslední element, který by výrazněji vyčníval.

„S Kangou už jsme na hřišti měli zajeté nějaké koleje. Teď si je zajedeme s někým jiným, nevidím v tom absolutně žádný problém,“ prohlásil například středopolař Ladislav Krejčí.

Sparta dvojníka nehledá

Výmluvná a dostatečně vypovídající slova…

„Kanga je chlap, okolo kterého byl neustále neklid, věčné polemiky, což mužstvu neprospívá. V kádru jsou hráči, co myslí jinak, než aby se neustále dokola zabývali nějakou individualitou. Nedělá jim to dobře, cirkus okolo jednoho hráče jim nevyhovuje. To je moje dlouhodobá zkušenost,“ připojil trenér a expert deníku Sport Miroslav Koubek.

Kotal dal sice v závěru sezony najevo, že by s Kangou rád pracoval dál, pokud jde však o nabídku, kterou klub hráči předložil, byl se svým nadřízeným v naprosté shodě. Žádný tlak na to, že Gaboňan musí zůstat za každou cenu. Nic takového.

„Jsem člověk, který není zvyklý brečet.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
16

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud