Jonáš Bartoš
21. srpna 2020 • 20:35

Divočina v Plzni! Dvě penalty pro domácí, červená, zranění i gól posily

Vstoupit do diskuse
15
  • Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili Opavu, co utkání nabídlo za zajímavé momenty?Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili Opavu, co utkání nabídlo za zajímavé momenty?FOTO: Koláž iSport.cz

    Hned první duel nového ročníku FORTUNA:LIGY nabídl velmi zajímavé momenty. V pátečním souboji Plzně s Opavou nakonec zvítězil favorit, Viktoria ale musela utkání otáčet. Západočeši kopali hned dvě penalty, u druhé se po zhlédnutí videa pakoval ze hřiště hostující Matěj Hrabina. Komplikací pro domácí je zranění útočníka Tomáše Chorého, který odstoupil už v prvním poločase. Co vše zápas ve Štruncových sadech nabídl?

  • Čermákova zahozená penalta

    Aleš Čermák kroutil ve 36. minutě roh na přední tyč na hlavu Tomáše Chorého, míč ale skončil na ruce opavského Karola Mondeka. Sudí Alex Denev si poslechl pokyn do sluchátka, ale nejspíš měl sám jasno. Penalta! Míč si postavil Čermák, jenže levačkou napálil jen břevno, skóre zůstalo 0:0. Plzeň dostala později možost ještě jedné penalty, tu už Bucha suverénně proměnil.

    Plzeň - Opava: Mondek neobratně trefil míč rukou ve vápně, penalta pro domácí!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Plzeň - Opava: Čermák při penaltě selhal! Trefil pouze břevno
    Video se připravuje ...

  • Chorého zranění

    Závěr prvního poločasu přinesl Plzni ještě jednu nemilou komplikaci. Tomáš Chorý začal kulhat. Zkoušel to rozběhat, ale bolavý kotník ho donutil sednout na trávník a brzy i vystřídat. Směrem k dalším zápasům to je značná komplikace, z typických hroťáků už Viktorii zbývá jen Jean-David Beauguel.

    Zraněný útočník Plzně Tomáš Chorý při utkání s OpavouFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Opavské nadšení i selhání

    Opava začala v Plzni sympaticky, už v úvodu měla velkou možnost jít do vedení. Svěřenci Radoslava Kováče se snažili o aktivní napadání, snažili se využívat chyby v domácí rozehrávce. Dokonce senzačně vstřelili první gól a mohli českého vicemistra pořádně potrápit. Pak ale přišla zcela zbytečná chyba, kdy příliš vysoko postavení obránci zaspali, Hrabinovi pláchl Kovařík a po zhlédnutí videa vyřkl sudí Denev zlomový verdit - penalta, kterou srovnal Bucha, navíc červená pro Hrabinu znamenaly konec nadějí na senzační výsledek.

    Plzeň - Opava: Mondekův centr usměrnil v pádu do brány Helešic, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Penalta na Kovaříka

    Jak již bylo naznačeno v předchozím bodě, šlo o zlomový moment utkání. Opavští fotbalisté se po zásahu Helešice už viděli v šatně, možná lehce polevili v koncentraci. Toho ale využili domácí. Aleš Hruška vyslal dlouhý pas, při kterém zaspala hostující obrana a pustila do úniku výborně nasprintovaného Kovaříka. Plzeňský záložník si zkušeně pohlídal balon a zastavila ho až zdvižená noha dobíhajícího Hrabiny. Následovalo srovnání z penalty a pro Opavu poločas o deseti, kdy už neměla nárok.

    Plzeň - Opava: Hrabina ve vápně fauloval unikajícího Kovaříka. Červená a druhá penalta pro domácí!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Plzeň - Opava: Bucha penaltu bezpečně proměnil a srovnal stav, 1:1
    Video se připravuje ...

  • Plzeňské chyby v defenzivě

    Viktorii čeká ve středu klíčový boj na Alkmaaru o Ligu mistrů, na jednu věc si musí dát velký pozor. V přípravě sice svěřenci Adriana Guľy nedostali jedinou branku, proti Opavě se ale v defenzivě mezery našly. Hned v úvodu chyboval v rozehrávce Jakub Brabec, vznikaly i další nepřesnosti. Pokud chce Viktoria do evropských pohárů, musí se podobných věcí vyvarovat.

    Plzeň - Opava: Nepovedená malá domů Brabce, zaváhání ale nepotrestal Texl
    Video se připravuje ...

  • Gólový Ba Loua

    Novic v plzeňském dresu zažil perfektní premiéru. Na trávníku vystřídal v 74. minutě Jana Kopice. A netrvalo ani dvě minuty a už slavil s rukama nahoře. Ba Loua proměnil parádní pas Davida Limberského a poprvé se zapsal mezi střelce. V závěru utkání, kdy oslabeným hostům už docházely síly, měl ještě jednu obrovskou šanci, kterou zahodil.

    Plzeň - Opava: Ba Loua nasadil Fendrichovi jesle a oslavil první gól v novém týmu, 3:1
    Video se připravuje ...

    Plzeň - Opava: Ba Loua nevyužil fantastické přihrávky od Beauguela
    Video se připravuje ...

  • Plzeňský trenér Adrian Guľa v utkání proti Opavě
    Plzeňský trenér Adrian Guľa v utkání proti Opavě

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud