28. října 2020 • 12:55

Liga se o víkendu nerozběhne. Asociace čeká na výjimku od ministerstva

Autor: ČTK, adl, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligová fotbalová asociace (LFA) definitivně vyloučila možnost, že se o nadcházejícím víkendu opět rozběhne první liga, přerušená kvůli zhoršené koronavirové situaci v zemi. LFA uvedla, že stále nedostala od ministerstva zdravotnictví kladnou odpověď na žádost o výjimku.



Zástupci fotbalu a hokeje jednali o možném znovuzahájení nejvyšších soutěží a věřili, že by se mohlo začít opět hrát už o víkendu. LFA požádala o výjimku už minulé pondělí. Situaci ale zkomplikovala aféra ministra zdravotnictví Romana Prymuly, který se zúčastnil schůzky v uzavřené restauraci, kvůli čemuž ve funkci skončí. Prymula je připraven rezignovat, jakmile bude mít nástupce.

Předseda LFA Dušan Svoboda už v pondělí vyjádřil obavy, že první liga o tomto víkendu ještě nezačne, což ve středu potvrdil výkonný ředitel asociace Tomáš Bárta. „Bohužel jsme přes opakované urgence do dnešního dne neobdrželi od ministerstva zdravotnictví kladnou odpověď na žádost o stanovení podmínek pro možnost odehrání 7. kola FORTUNA:LIGY o nadcházejícím víkendu,“ uvedl Bárta v tiskové zprávě.

Od soboty 31. října do pondělí 2. listopadu se neodehraje 7. kolo první fotbalové ligy a ve středu 4. listopadu nepřijde na řadu ani 7. kolo druhé ligy. Zápasy nejvyšší soutěže se v Česku naposledy hrály 4. října.

Fotbalisté na rozdíl od hokejistů nemají omezenou přípravu a nadále ve venkovních prostorech mohou trénovat v obvyklém počtu. Liberec, Slavia a další pražský klub Sparta mohou hrát v základních skupinách Evropské ligy, díky výjimkám i na svých domácích stadionech.

iSport podcast: Otevře Hašek cestu jiným hráčům? Měl by přehodnotit přístup?
Video se připravuje ...

iSport podcast: Legenda, nebo úředník? Kdo by mohl vést FAČR po Malíkovi?
Video se připravuje ...

INSIDER: Ideální pro Slavii by byl Hložek. Emoce Baníku chápu
Video se připravuje ...

Liga mistrů, tituly i zahraničí. Připomeňte si Vrbovy milníky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud