Jan Vacek
23. listopadu 2020 • 05:00

Co ukázala Sparta: šílená obrana, góly jak na Silvestra i otazník nad Hečou

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
56
  • Co ukázalo utkání Sparty s Dynamem České Budějovice, která prohrála nečekaně 2:4?Co ukázalo utkání Sparty s Dynamem České Budějovice, která prohrála nečekaně 2:4?FOTO: Koláž iSport.cz

    Chtěla se rehabilitovat po těžce nezvládnutém duelu v Plzni. Sparta pro to měla na první pohled ideálního soupeře, u dna tabulky utopené České Budějovice. Místo návratu na správnou kolej ale přišlo ještě důraznější vykročení na scestí. Letenští totiž po šíleném představení v defenzivě podlehli Jihočechům 2:4 a vůbec poprvé pod vedením trenéra Václava Kotala v domácí soutěži padli dvakrát za sebou. Projděte si, co všechno divoký střet přinesl.

  • Komické góly

    Ne, nebyl to žádný exhibiční zápas, nýbrž standardní mistrák. Na Letné to tak ale v neděli večer vůbec nevypadalo. Minimálně podle toho, jaké góly Sparta od Dynama inkasovala. S výjimkou toho úvodního měly všechny až komický nádech. Šílené chyby a zmatky v obraně, bohorovnost, absence základních obranných návyků. Zkrátka ukázkový chaos. A z toho plynoucí zasloužený výprask. „Děláme hrubé chyby, které si nemůžete dovolit ani v dorostu. Soupeř toho dokázal využít. Hráči si musí uvědomit, že pokud chtějí být ve Spartě, tohle se zkrátka nemůže stát,“ pěnil trenér Kotal.

    Zklamaný Kotal: Tři góly byly strašně laciné
    Video se připravuje ...

  • Individuální chyby. Zas a znovu

    Když už se na přelomu minulé a současné sezony zdálo, že se Sparta konečně oprostila od fatálních individuálních chyb, poslední týdny názorně ukazují, že tomu tak ani náhodou není. Duel s Jihočechy to jasně ukázal. Šílenou krpu dvakrát vyrobil David Lischka, pak se k němu přidal i Matěj Hanousek. Ani brankář Milan Heča s obráncem Dominikem Plechatým rozhodně nemohou mít čisté svědomí. U řady z nich to navíc není zdaleka poprvé. „Řezat můžete, když máte náhradní hráče. Nám chybí pět nebo šest fotbalistů ze základní sestavy. Nezbývá nám než pracovat s tím, co máme k dispozici,“ pokrčil rameny Kotal.

    Sparta - České Budějovice: Šok po chybě Lischky! Brandner vrací vedení hostům, 2:1
    Video se připravuje ...

  • Horejšova záchrana

    Židle se pod ním pořádně kývala. Zákulisím se nesly zvěsti, že se trenér Českých Budějovic David Horejš objevil na indexu klubového vedení. Nebylo to takové překvapení, ambiciózní mužstvo z úvodních šesti ligových mačů nevyhrálo ani jednou. V neděli však přišlo vykoupení, navíc v teritoriu velkého favorita. Cenný triumf 4:2 velmi pravděpodobně dodá Horejšovi klid na další práci. „Tohle jsme neřešil, zabýval jsem se věcmi, které můžu ovlivnit. Tedy tým a předvedená hra,“ zdůraznil kouč Dynama.

    Horejš po výhře: Děkuji klukům, vše splnili do puntíku
    Video se připravuje ...

  • Červený Pavelka

    Jestli výkon některého ze sparťanů měl proti Dynamu alespoň nějaké parametry, tak určitě ten Davida Pavelky. Zkušený záložník ovšem v samotném závěru inkasoval druhou žlutou kartu, pro příští kolo v Teplicích ho tak čeká nucená stopka. A to navíc v momentě, kdy Letenští horko těžko skládají samotnou základní sestavu. V neděli jim chyběla tahle osmička: Hancko, Čelůstka, Štetina, Hložek, Sáček, Karabec, Krejčí I, Kozák. Pro trenéra Kotala je Pavelkova absence další starostí navíc.

    SESTŘIH: Sparta - České Budějovice 2:4. Bláznivou přestřelku rozhodly defenzivní minely
    Video se připravuje ...

  • Heča zpátky v brance, ale...

    Spoustu fanoušků Sparty, možná i většina, má poměrně jasno. Nejlepším gólmanem v kádru je Florin Nita. Když se rumunský matador s ohledem na zdravotní indispozici Milana Heči konečně dostal mezi tři tyče, kvitovali to s povděkem. Opačné reakce se dostavily v momentě, kdy pro duel s Dynamem trenéři do sestavy Heču vrátili. Vlnu nevole umocnil fakt, že někdejší gólman Slovácka rozhodně nepřesvědčil. Inkasoval čtyřikrát, některé góly navíc byly opravdu laciné. V případě Heči to je navíc dlouhodobější stav, skvělá forma ze závěru minulé sezony je zdá se pryč. Brankářskou otázku by Kotal a spol. při hledání cesty ze současné situace neměli opominout.

    Sparta - České Budějovice: Hečova minela! Nechal došourat Javorkovu ránu do sítě, 2:3
    Video se připravuje ...

  • Radost Ladislava Krejčího
    Radost Ladislava Krejčího

Vstoupit do diskuse
56

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud