Jan Vacek
5. března 2021 • 10:09

Zpátky do práce! Sparta se v sobotu vrátí do tréninkového procesu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koronavirová vlna jí uvrhla mimo provoz, to se ale už velmi brzy změní. V sobotu totiž Spartě vyprší povinná karanténa nařízená příslušnou hygienickou stanicí, první tým tak pod taktovkou Pavla Vrby obnoví tréninkový proces. Už v úterý pak nasedne dohrávkou s Příbramí znovu na ligový kolotoč.



Přišlo to z ničeho nic. Nečekaně. Začátkem minulého týdne vzala pandemie covid-19 Letnou útokem. Úterní pravidelné testování odhalilo v rámci A-týmu až patnáct pozitivních osob. Převážně hráčů, ovšem taky nějaké členy širšího realizačního týmu.

Reakce byla okamžitá. Příslušná hygienická stanice odeslala celé mužstvo do okamžité karantény. Hráči byli izolováni od rodin, Sparta nemohla odehrát plánované zápasy s Příbramí (liga) a Baníkem (pohár).

Rudí nenastoupí ani v neděli do ligového mače v Jablonci, přesto se z koronavirových klepet postupně vymaňují. Už v sobotu svěřencům kouče Pavla Vrby skončí karanténa, budou tedy moci absolvovat první společný trénink. Další přijde na řadu v neděli, pak v pondělí.

Podle informací portálu iSport.cz Pražané najedou na standardní režim jednofázových tréninkových jednotek, už v úterý je totiž čeká na Letné dohrávka s Příbramí (18.00).

Následně Sparta vstoupí do jedné z rozhodujících fází sezony. Hned v sobotu totiž v Generali Česká pojišťovna Areně vyzve v jednom ze šlágrů jara Viktorii Plzeň, hned další středu přijde na řadu osmifinále MOL Cupu s Baníkem. Ďábelskou sekvenci pak aktuálně druhý tým tabulky uzavře na konci příštího týdne v Českých Budějovicích.

Zatím stále není jisté, jaký kádr bude mít trenér Vrba k dispozici. Opětovné spuštění tréninkového procesu totiž nemusí nutně znamenat, že budou všichni fotbalisté, které nákaza zasáhla, od prvního dne k dispozici.

Důležitou zprávou pro Pražany je ovšem návrat hvězdného mladíka Adama Hložka, jenž s únavovou zlomeninou zánártní kůstky marodil od druhé poloviny října. Zdroje iSport.cz se ovšem shodují, že už je stoprocentně fit a v nominaci na souboj s Příbramí by neměl chybět.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
28

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud