12. dubna 2021 • 13:25

Slavia se blýskla i hvězdou na hřišti. Kde všude si umí s trávníkem vyhrát?

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Slavia, Leicester a další! Kdo má nejlépe upravené trávníkySlavia, Leicester a další! Kdo má nejlépe upravené trávníkyFOTO: Koláž iSport.cz

    Tohle se povedlo, slávističtí trávníkáři vyzdobili na derby se Spartou (2:0) hřiště hvězdou u půlící čáry, hrací plocha byla navíc na Česko ve velmi dobrém stavu. Kde se mohla Slavia se svou vychytávkou inspirovat? Znamenitou práci dlouhodobě předvádí v Leicesteru, na ostrovech ale není vše o penězích. Fotbalový svět totiž uchvátil také jeden celek ze čtvrté skotské ligy... Podívejte se, kde si s trávníkem umí pořádně vyhrát.

  • SK Slavia Praha

    Na derby se pažit v Edenu převlékl do slavnostnějšího hávu. Trávníkaři si pohráli se středovým kruhem, který rozdělili na tmavší a světlejší polovinu, do níž přidělali ještě typickou hvězdu sešívaných. Nápadný detail přinesl domácím štěstí, rivala ze Sparty porazili brankami Tomáše Holeše a Stanislava Tecla 2:0.

  • Leicester City FC

    I na tomhle koberci si slávisté zahráli. Leicester patří mezi kluby, v nichž jsou trávníkáři považováni za umělce. Kombinací, které už King Power Stadium zažilo, je spoustu, mezi ty nejvýraznější patří třeba kopie loga včetně portrétu lišky, dřív nechyběly ani různé verze šachovnice a další neobvyklé tvary.

  • Manchester City

    Kruhy i pruhy. V Manchesteru City během roku 2005 zažili divoké obrazce, trávník byl uzpůsobený do kruhového motivu, proti Porsmouthu se zase hrálo se zdobenými okrasnými pruhy. O něco později ukázali trávníkáři kreativitu ještě jednou, když si pohráli s okolím vápna.

  • Arsenal

    V roce 2019 opustil Arsenal po třinácti letech ve službě hlavní travař Reece Watson. Odešel s ním bezesporu kus historie klubu, včetně minimalistického zdobení pažitu do různě rozdělených kategorií barevných odstínů. Poslední zápas, na nějž připravila hřiště jedna z klubových legend nového tisíciletí, bylo utkání s Cardiffem 29. ledna.

  • Southampton

    Originalita v minulosti nechyběla ani Southamptonu. Na kruhovém vzorci si zahrál Manchester United v sezoně 2013/2014, na ploše St Mary's Stadium se objevila zároveň nestandardní různorodá šachovnice.

  • Brechin City

    Jméno klubu jste nejspíš nikdy neslyšeli, jednu dobu měl ovšem jeden z nejkrásnějších pažitů na světě. Brechin City hraje skotskou čtvrtou ligu a jednoho dne byl tamější trávníkář Neil Wood znuděný. Už ho nebavilo dělat klasický obrazec, tak se rozhodl pro experiment. A výsledek okouzlil!

    Posuďte sami, který výtvor se vám líbil nejvíc? Napište do diskuze!

    Po 13 letech ve službě opustil (2019) Arsenal travař Reece Watson
    Po 13 letech ve službě opustil (2019) Arsenal travař Reece Watson

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud