Jakub Konečný
Premium
31. května 2021 • 16:15

Posily pro Plzeň: Šádek má zpoždění! Dojde i na odchod do Sparty?

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia co nevidět představí Srdjana Plavšiče ze Sparty a Ivana Schranze z Jablonce, Sparta už má pod palcem Caspera Höjera z Aarhusu a libereckého Jakuba Peška. A co Plzeň, která na příchodu posil pracovala vždy v dostatečném předstihu? Zatím nic, pro klub byla priorita udržet pátou příčku, která znamená účast ve druhém předkole Konferenční ligy. Což se díky výhře 3:1 v Opavě povedlo a majitel Adolf Šádek tak nyní začne řešit, co dál.



Bylo to rušné jaro, na důležité události bohaté. Aspoň v Plzni určitě. Adolf Šádek nejprve nahradil Tomáše Paclíka v roli majitele klubu, pak došlo i ke změně trenéra, když odvolaného Adriana Guľu vystřídal Michal Bílek. Záměrem přitom pořád bylo zajištění účasti v pohárech, která je pro ekonomiku klubu zásadní. Po sobotním vítězství 3:1 v Opavě má Viktoria splněno.

Do Evropy se kvalifikovala podvanácté za sebou.

„Nezbývá, než si trochu oddechnout a připravit se na nadcházející sezonu. Bude to těžké, cíl je jasný – dostat se do pohárové skupiny,“ uvedl trenér Bílek.

V té Plzeň už dvakrát po sobě chyběla, což ji finančně i sportovně poškodilo. Jen za účast v hlavní části nově vzniklé Konferenční ligy by přitom inkasovala 80 milionů korun, šlo by tedy o zásadní příspěvek do sníženého rozpočtu. K tomu však Viktoria potřebuje v předkolech odklidit hned tři soupeře, což se jí už v historii třikrát povedlo, pokaždé pod Pavlem Vrbou. Nicméně naposledy před sedmi lety…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud