Jakub Konečný
Premium
8. června 2021 • 04:55

Plzeň: velká jména na odchodu! Řez bez sentimentu ušetří 30 milionů

Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Redukce kádru Viktorie Plzeň v pondělí oficiálně začala oznámením o ukončení spolupráce se záložníky Tomášem Hořavou a Ubongem Ekpaiem. Pátý tým FORTUNA:LIGY však podle informací deníku Sport nepočítá ještě s dalšími čtyřmi velkými jmény... Jen na základních platech této šestice hráčů ušetří klub za rok minimálně 30 milionů korun. O koho se jedná a za jakých podmínek by se odchody měly uskutečnit?



Za osm úspěšných let v červenomodrém dresu plzeňský klub v pondělí vzdal hold Tomáši Hořavovi dojemným videem. Nechyběla v něm jeho první tiskovka po přestupu ze Sigmy Olomouc ani slavné góly do sítě Manchesteru City v Lize mistrů nebo proti Spartě v domácí soutěži.

„Děkuju, že jsem mohl být toho součástí,“ rozloučil se třiatřicetiletý asketa, který se s rodinou stěhuje zpět na Moravu.

Zato konec Ubonga Ekpaie odbyl klub stručnou zprávou na Twitteru. Není divu, angažmá pětadvacetiletého Nigerijce se vůbec nepovedlo.

Ze Zlína přišel za šestnáct milionů korun, jenže za Plzeň nastoupil jen ve dvanácti ligových utkáních, aniž by vstřelil gól nebo na něj nahrál. Další dvě sezony svého kontraktu strávil na hostování v Českých Budějovicích, které víceméně promarodil. Hodně špatná investice…

A právě peníze jsou hlavním důvodem škrtů, které budou na plzeňské soupisce záhy následovat. Viktorii nově vlastní generální manažer Adolf Šádek, který shání vhodného investora a musí obracet každou korunu. Z úsporných důvodů tak své místo v plzeňské kabině vyklidí i čtyři velká jména:

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud