9. července 2021 • 18:45

Wolfsberg - Sparta 3:2. Obrat Rakušanů, pálili Krejčí I. a Wiesner

Autor: iSport.cz, ros
Vstoupit do diskuse
18
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty neudrželi dvakrát vedení a prohráli na soustředění v Rakousku s Wolfsbergem 2:3. Šlo o jejich první porážku v přípravě z dosavadních šesti zápasů. Liberec remizoval na hřišti Lince 1:1, Slovácko porazilo Cracovii Krakov 1:0.



Sparťané šli v duelu s Wolfsbergem do vedení již po devíti minutách hry, kdy svou čtvrtou branku v přípravě vstřelil Ladislav Krejčí starší. Domácí však brzy vyrovnali zásluhou Thorstena Rochera.

Svěřenci trenéra Vrby se prosadili znovu ve 38. minutě, kdy se přesnou střelou z pravé strany prezentoval Tomáš Wiesner. Jenže ani tentokrát hosté vedení neudrželi a ještě do přestávky srovnal hlavičkující Dominik Baumgartner.

Rozhodnutí přišlo 23 minut před koncem, kdy si naskočil na centr ze standardní situace střídající Eliel Peretz a umístil míč přesně k levé tyči.

První remízu v přípravě uhrál Liberec, který v souboji s Lincem prohrával už od sedmé minuty po trefě Philipa Malicseka. Po hodině hry se však prosadil důrazně zakončující Ondřej Novotný. Severočeši tak zatím mají v přípravě bilanci tří výher, jedné remízy a jedné prohry.

Další vítězství si připsali hráči Slovácka, kteří ve Slovinsku porazili Cracovii 1:0. O jediný gól se postaral v 58. minutě Rigino Cicilia. Moravané, kteří budou hrát 2. předkolo Evropské konferenční ligy s Lokomotivem Plovdiv, neprohráli ani v pátém přípravném zápase po sobě.

Góly

Domácí: 19. Rocher, 44. Baumgartner, 67. Peretz

Hosté: 9. Ladislav Krejčí st., 38. Wiesner

Sestavy

Domácí: Kuttin – Dieng, Vizinger, Liendl (C), Scherzer, Röcher, Baumgartner, Wernitznig, Stratznig, Lochošvili, Dedić

Hosté: Holec – Vindheim (58. Karlsson), Štetina (79. Vitík), Hancko (58. Panák), Højer (58. Polidar) – Wiesner (79. Gabriel), Ladislav Krejčí ml. (66. Sáček), Pavelka (79. Souček), Dočkal (66. Karabec) Ladislav Krejčí st. (79. Minčev) – Pulkrab (46. Drchal)

Karty

Domácí: Wernitznig

Hosté: Ladislav Krejčí ml.

Rozhodčí

Stadion

Lavanttal-Arena, Wolfsberg

1.FC Slovácko – Cracovia Kraków 1:0 (0:0)
Branka: 58. Cicilia

BW Linec - Slovan Liberec 1:1 (1:0)
Branky:
7. Malicsek - 65. Novotný.

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud