Vojtěch Man
17. července 2021 • 18:50

Sedm zraněných: Bohemians kosí starý problém, Hůlka mimo půl roku

Autor: Vojtěch Man
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová sezona, ale starý problém. Bohemians sice neměli přípravu zkrácenou o reprezentační povinnosti, ale do nadcházejícího ročníku stejně nepůjdou v plné síle. Kvůli problémům s kotníky a koleny nejsou v tréninku hned tři útočníci, na soustředění ani neodjel kapitán Josef Jindřišek a další velká ztráta přišla v Rakousku.



Pro Lukáše Hůlku to měl být velký návrat po nepříjemném zranění hlavy, které ho vyřadilo ze závěrečné třetiny uplynulého ročníku. Jenže na rakouském soustředění si zahrál poločas a kousek. Pak odkulhal ze hřiště, aby o pár hodin později poslal nepříjemnou zprávu.

„Bohužel u Lukáše vyšetření potvrdila, že má přetržený křížový vaz v koleni, to znamená půl roku bez fotbalu. Je to pro něj opravdu velká smůla. Na jaře měl prasklý ušní bubínek a vynechal tři měsíce. A teď se mu stalo tohle,“ litoval v Rakousku trenér Luděk Klusáček.

Brankář Bohemians Hugo Jan Bačkovský
Brankář Bohemians Hugo Jan Bačkovský

Další z řady zranění mu necelé dva týdny před startem ligy vzalo další možnosti. Hůlka umí nejen velet obraně, kde má za normálního stavu velmi dobrá čísla u vyhraných soubojů, ale může se vytáhnout do zálohy, kde je potřeba nahradit Josefa Jindřiška, který laboruje rovněž s kolenem. S exkapitánem Mladé Boleslavi na hřišti navíc „klokani“ mohou poměrně pohodlně přepínat rozestavení ze 4-4-2 na trenérovu oblíbenou variantu se třemi stopery.

„Určitě je to minus, když vypadne takhle kvalitní hráč. Ale pořád ještě máme varianty, abychom mohli tříobráncovku hrát. Během sezony tenhle systém určitě použijeme,“ slibuje Klusáček. Generálku proti Senici (5:0), ale zelenobílí odehráli se čtyřmi obránci v řadě. V kolonce zdravých stoperů má kouč aktuálně zkušeného Daniela Krcha, Jiřího Bederku a Daniela Köstla. Na šanci čeká i čerstvě 18letý dlouhán Adam Kadlec. Zaskočit umí i krajní beci Dostál nebo Vondra. Proto zřejmě v Ďolíčku nebudou shánět náhradu.

Změny v Bohemians

Příchody

Jakub Fulnek (27) – křídlo, Mladá Boleslav (host.)

Jan Chramosta (30) – útočník, Jablonec (host.)

Jan Kovařík (32)  – křídlo, Plzeň

Matěj Koubek (21) – útočník, Ústí nad Labem (konec host.)

Michal Vrána (22) – záložník, Vlašim (konec host.)

Odchody

Daniel Kosek (20) – obránce, Slavia (konec host.)

Filip Hašek (24) – záložník, konec smlouvy

Lukáš Pokorný (28) – stoper, Slavia (konec host.)

Matěj Pulkrab (24) – útočník, Sparta (konec host.)

Antonín Vaníček (23) – křídlo, Jablonec (host.)

Till Schumacher (23) – obránce, konec smlouvy

Naopak se dá čekat spíš zúžení kádru. Na jediné místo v bráně pomýšlí hned čtveřice mužů a trenéři už mají jasno. „Bavili jsme se o tom s trenérem brankářů (Miroslavem Millerem) a máme vcelku jasno,“ říká Klusáček. Otázku na konkrétní jméno sice s úsměvem přešel, ale jak generálku se Senicí, tak předchozí zápas s Grozným odchytal Hugo Jan Bačkovský, který je ve Vršovicích na tříletém hostování ze Sparty.

Za ním na šanci čekají Patrik Le Giang, držitel deseti čistých kont v minulém ročníku, Roman Valeš, u kterého v klubu čekali rok, až se dá dohromady ze zranění, a mladý Marek Kouba. Dají se tedy čekat změny? „Také o tom tak přemýšlíme,“ přiznává Luděk Klusáček.

Zelenobílá marodka

Lukáš Hůlka – přetržený zkřížený vaz v koleni

Josef Jindřišek – problémy s kolenem

Martin Nový – svalové zranění

Pavel Osmančík – výron v kotníku

Ibrahim Keita – po operaci kolena

Michael Ugwu – po zlomenině nohy

Michal Vrána – trhlina ve stehenním svalu

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud