Jan Podroužek
29. srpna 2021 • 19:38

Tak přece velký přestup? Slavia jedná s Brightonem o Simovi

Vstoupit do diskuse
25
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jeho poslední utkání ve Slavii? Abdallah Sima pravděpodobně stráví v týmu českého mistra rok a necelý měsíc, podle zdrojů Sportu se totiž rýsuje jeho přestup do Premier League. „Sešívaní“ o mladém Senegalci jednají s Brightonem, v zákulisí se mluví o částce, která by měla přesahovat v přepočtu 200 milionů korun.



Už z úterý na středu končí přestupní termín v Anglii, ale tou přivřenou škvírou v okně se patrně stihne protáhnout ještě jedna posila. Trasa Slavia-Brighton, předmět jednání Abdallah Sima.

Hráčův manažer Daniel Chrysostome zatím nechtěl informaci komentovat.

O přestupu dvacetiletého Senegalce se vedou bohaté diskuze už od podzimu 2020, kdy se doslova utrhl ze řetězu a v české lize, ale i v té Evropské sázel gól za gólem. Jenže když mu letos na jaře forma postupně vadla a přidaly se zdravotní potíže, debaty ustupovaly. Trenér Jindřich Trpišovský dokonce nedávno přiznal, že teď není na jeho odchod vhodná doba.

Z jednoduchého důvodu: Slavia by teď těžko mohla po zájemci požadovat peníze, jaké si vedení červenobílých vysnilo už někdy na začátku tohoto roku. Britská média dokonce v největší Simově slávě používala v souvislosti se zájmem West Hamu nebo i jiných celků částky kolem půl miliardy korun, někdy i víc.

Přesto se to nakonec celé nejspíš stihne, upeče, i když pravděpodobně opravdu levněji. Podle informací Sportu se o Simu přihlásil Brighton, mluví se o sumě, která má přesáhnout 200 milionů korun.

Přestupu by neměly bránit ani administrativní povinnosti, tedy schválení žádosti o pracovní povolení v Británii.

Přestupní okno v Premier League se uzavírá v noci z úterý na středu, do té doby by se měla dohoda mezi Slavií a Brightonem, který vyhrál dvě ze tří úvodních ligových kol, dotáhnout.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
25

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud