Premium
26. října 2021 • 10:00

Slavia ztrácí první půle, třes sestavou nepomáhá. Černý: Jsou bojácnější

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký počet hráčů bez formy, omezené možnosti v nejisté defenzivě, výsledek? Prohraný první poločas, šestkrát z posledních osmi soutěžních zápasů. Opakovaně mizerné úvodní pětačtyřicetiminutovky navíc Slavia přestává zvládat otáčet, jako by došlo k rozpadu, z něhož nepomáhá ven ani pravidelný přestávkový třes sestavou. „Pořád honíme nepříznivý vývoj,“ kroutí hlavou kouč Jindřich Trpišovský a souhlasí, že to cloumá s psychikou týmu. V zamčené části článku trápení svého bývalého týmu rozebírá i Jaroslav Černý, mistr se Slavií z let 2008 a 2009.



Nepříznivý stav a v reakci na to mohutné střídání. Takhle teď často vypadají poločasové přestávky ve Slavii. Z posledních osmi soutěžních zápasů hned šestkrát. Potíž je v tom, že jen dvakrát dokázali „sešívaní“ obrátit stav ve svůj prospěch.

Tyhle jediné dva případy jsou už víc než měsíc staré. Stalo se na Bohemians a v domácím poháru ve Velvarech. Od té doby čtyři zrady – třikrát zůstalo u prohry a teď naposledy aspoň remíza v Českých Budějovicích.

Mužstvo je neustále zkoušeno z psychické odolnosti, ze schopnosti vylízávat se pořád dokola z malérů. A v poslední době opakovaně selhává.

„Příčina je v tom, že po své chybě jako první inkasujeme, nechci tomu říkat smůla. Soupeře prostě pustíme do šance, ten to dá, zatímco my své příležitosti neproměníme. Psychice hráčů to samozřejmě nepomáhá. Sráží nás to, pořád honíme nepříznivý vývoj,“ ví trenér Jindřich Trpišovský.

„Každý úspěšný tým se opírá o obranu, ať je sebeofenzivnější. Je to základ a taky přímá úměra k tomu, aby i hráči nahoře měli větší pohodu, dobře si otevřeli zápas,“ vysvětluje Trpišovský.

Přesně to teď trápí současnou Slavii.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud