1. listopadu 2021 • 15:10

Hašek: Slavia ustupuje na všech frontách, slevila z výkonnosti

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí úkol zvládla, Plzeň porazila 2:0 a v tabulce FORTUNA:LIGY na ni ztrácí jediný bod. Jenže ideální výkon to ze strany Slavie znovu nebyl, utkání zlomila až ve výrazné početní přesile, když Viktoria dohrávala bez tří vyloučených hráčů. „Slevila ze své výkonnosti,“ řekl ve studiu iSport TV trenér Martin Hašek.



Slavia se od začátku sezony sbírá z několika direktů. Zraněné opory, pokles formy, vyřazení z předkol v Lize mistrů i Evropské ligy. Oproti dvěma předchozím titulovým sezonám už nejde o suverénní mašinu, která drzila ligové soupeře na potkání a hrála zajímavé duely na evropské scéně.

„Slavia slevila ze své výkonnosti, nehraje tak dobře, tak líbivě, nepřehrává soupeře takovým způsobem a sportovní výsledky jednoznačně zaostávají za tím, na co jsme si zvykli,“ hodnotil Hašek.

Podle fotbalového experta a trenéra vršovický tým není na takovém levelu, jako v předchozích letech. „Generovala hráče, o které byl zájem za stovky milionů. Teď máme odehraných přes dvacet zápasů a řekněte mi, koho si ze Slavie někdo koupí za 200, 300 milionů. Myslím, že nikoho. Ale oni za tohle musejí hráče prodávat, menší částky z jejich pohledu nic neřeší,“ dodal Hašek. „I tohle znamená ústup z jejich pozic, a je to tedy ústup na všech frontách. V lize je ve hře o první místo, ale zvykli jsme si na úplně něco jiného, čekáme mnohem víc, a to Slavia nyní nenabízí.“

Slavia - Plzeň: Krmenčík se trefil proti svým a pojistil výhru, 2:0
Video se připravuje ...

Pavel Hartman, fotbalový expert deníku Sport a redaktor Sport Magazínu, si všiml ještě jiné věci. „Dělá to na mě dojem celkového nesouladu. Třeba u Ondřeje Koláře, když jsem se podíval na lavičku, bylo vidět, že roli náhradníka moc nekouše. Slavia dřív dokázala udržet i při širokém kádru zdravé pracovní klima, všichni drželi při sobě a vzájemně si fandili,“ poznamenal po utkání s Plzní.

Slavia, byť v lize drží krok s vedoucím týmem ligy a navíc svého rivala doma porazila, má ve výkonech značné rezervy. „Když se to všechno nakumuluje, je tam nějaký bod zlomu, že už ani štěstí nemáte. Jako když se nabaluje sněhová koule. Existuje nějaké fáze - tvorba mužstva, vrcholné období a úpadek, to se děje i civilizacím. Slavii se děje něco podobného,“ přidal Hašek.

SESTŘIH: Slavia - Plzeň 2:0. Hosté s třemi vyloučenými, pálili Lingr a Krmenčík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud