Jakub Dvořák
Premium
27. listopadu 2021 • 14:28

Přijde liga o stálici? Teplice udělaly spoustu chyb, říkají Ščasný s Rosou

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Procházíte a kocháte se. Div se nehodláte zastavit, chvíli studovat zdejší reálie. Tu evropské poháry, symbolizující slavné časy silné generace. Jinde snímky mezistátního utkání české reprezentace. Otočíte se a na druhé straně visí fotografie hráčů, kteří to ze Stínadel dotáhli daleko za hranice republiky. Staré dobré časy v Teplicích. Za pár měsíců však odtud může FORTUNA:LIGA zmizet. „Skláři“ si zahrávají s osudem.



Cesta zmíněným průchodem v útrobách teplického stadionu, který spojuje pracoviště pro média s recepcí, vás ovane nostalgií. Zatímco členy vedení, trenéry a hráče by měla motivovat. Zavazovat. Nastiňuje jim slavnou minulost, jíž se Teplice pyšní.

Jenže sotva opustíte AGC Arenu, nadšení záhy přechází do skepse, jak slavná značka v současnosti chátrá. Sešup je zjevný. V aktuální sezoně mají žlutomodří v polovině základní části žalostných pět bodů. O 11 méně než loni, o 17 méně než před pěti lety a takhle bychom mohli pokračovat.

„Rozhodně se teď nemíníme vzdát. Jakmile ale všechno do konce podzimu prohrajeme, nebude naše situace kritická, ale už konečná,“ pronesl trenér Jiří Jarošík. Bylo po klíčovém duelu s Pardubicemi. Teplice opět padly. Čítají jedenáct zápasů bez výhry. Krizový a zároveň stále začínající kouč aspiruje na přezdívku 007. Právě tak může vypadat Jarošíkova bilance po nedělním utkání na Slavii.

A co hůř – „skláře“ sžírá nemilosrdná statistika. Žádný klub, jenž měl po 15. kole na posledních dvou příčkách tak málo bodů (5), se nikdy nezachránil. Moc neuklidní, že Teplice čeká do konce sezony o pět kol víc než v dobách před nadstavbou. Děsivé. Fatalita? Jak se to vezme…

Jiří Jarošík po další porážce Teplice
Jiří Jarošík po další porážce Teplice

„Statistika hovoří jasně a bude velmi těžké ji obelstít,“ ví Antonín Rosa, někdejší stoper Severočechů, jenž ve žlutomodrém dresu odkopal přes 100 ligových zápasů. „Chybí mi v týmu potenciál. Pokud v zimě nepřijdou posily, nevidím naději, že by se to mělo zlepšit.“

Klub je však paralyzován.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud