11. března 2022 • 12:45

Sudí Hrubeš končí kariéru. Trápilo ho zdraví, dvakrát nedal kondiční testy

Autor: ČTK, šp
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový rozhodčí Karel Hrubeš ukončil kariéru. Pětačtyřicetiletého sudího k tomu vedly především zdravotní důvody, před necelými třemi roky bojoval s rakovinou. Problémy se zdravím zřejmě ovlivnily jeho fyzickou připravenost před startem jarní části FORTUNA:LIGY, když dvakrát za sebou neprošel kondičními testy. O Hrubešově rozhodnutí informoval web Fotbalové asociace ČR.



V profesionálních soutěžích působil Hrubeš od roku 2006. V první lize odpískal 187 zápasů, což je historicky osmý nejvyšší počet. V této sezoně nejvyšší soutěže odřídil sedm duelů, v poslední době působil především jako videorozhodčí. V letech 2016 a 2021 měl jako hlavní arbitr na starosti finále domácího poháru. Na mezinárodní scéně absolvoval v různých pozicích 35 utkání.

„Nastal čas, kdy je potřeba uzavřít moji kariéru rozhodčího, v níž jsou jak krásné vzpomínky, tak i ty, které nebyly příjemné, což ale k té naší roli ve fotbale patří. Důležité je vše brát s určitým nadhledem. Během života člověk mění své hodnoty a já jsem konečně dospěl k rozhodnutí, které především moje rodina již dlouho očekávala. A zároveň upřednostnil své zdraví před pokračováním na ligové úrovni v jakékoliv pozici rozhodčího,“ řekl Hrubeš.

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud