16. března 2022 • 19:17

24 hodin Sparty pro Ukrajinu: vybralo se přes půl milionu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V boji o mistrovský titul zatím Sparta tahá ze tří favoritů za kratší konec, na poli společenském se však Letenští umějí vytáhnout. Pražský klub se rozhodl zorganizovat charitativní akci s názvem „24 hodin pro Ukrajinu“. Jednalo se o živé vysílání rozhovorů s hráči, bývalými oporami či fanoušky z řad celebrit. Po dobu akce mohli nejen sparťanští příznivci finančně přispět na humanitární pomoc lidem, které zasáhla válka na Ukrajině. Začátek byl v úterý v 19:00 na klubovém YouTube kanále, vše skončilo po středeční 19. hodině. Během akce se vybralo 521 300,- korun. 



Stejně jako před 14 dny si i před výkopem s Pardubicemi hráči obou mužstev stoupli do středového kruhu a za pomoci celého stadionu potleskem ocenili statečné obyvatele Ukrajiny, kteří srdnatě brání svoji zemi proti ruské okupaci.

Sparta se následně rozhodla pro ještě větší akci. Symbolickou pomoc vystřídalo charitativní živé vysílání s názvem 24 hodin pro Ukrajinu. Jako prvního zpovídal Lukáš Pečeně obránce Dávida Hancka, který mluvil nejen o Spartě, ale i o svatbě s Kristýnou Plíškovou i očekávání potomka. 

Pavel Kadeřábek následně osvětlil konec své reprezentační kariéry a Marek Matějovský popsal, co cítil, když před lety z Letné odcházel. Program čítá 48 hostů, vše pro dobrou věc. 

Jaroslav Hřebík, který má na Letné na starosti mládežnickou akademii a v minulosti vedl áčko jako trenér v Lize mistrů, prozradil, že jeho dcera v rámci pomoci uprchlíkům ubytovala ukrajinskou rodinu. 

„Jen několik stovek kilometrů od našich hranic lidé trpí bezprecedentním násilím a bojí se o životy své i svých dětí. Sparta slíbila, že bude Ukrajincům konkrétními způsoby pomáhat a prostředkem k tomu by měl být i projekt, který jsme naplánovali,“ informovala Sparta na klubovém webu.

Celý přenos trval 24 hodin, během nichž fanoušci přes systém ENIGOO přispěli částkou 521 300,- korun na pomoc Ukrajině. 

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud