Michal Kvasnica
24. dubna 2022 • 19:56

V Olomouci se přerušovalo kvůli kroupám. Jílek: Málem jsem si rozbil hubu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že se mají Moravou prohnat v neděli bouřky, se vědělo. Ale že během utkání Olomouc-Liberec (1:0) dorazí na Hanou tak silné krupobití, že bude muset sudí Jan Petřík na víc než deset minut duel přerušit, se nečekalo. Po pauze šlo na Andrově jiný sport. „Nikdy jsem to nezažil,“ popisoval kouč Sigmy Václav Jílek.



Jak z Hitchcockova hororu. Nejdřív před zápasem, kdy se Olomouc zahalila do temných mraků a lijáku, a pak i během utkání. Hromy, blesky, výpadek světelné tabule a nakonec velmi intenzivní krupobití.

Během pár vteřin se krásně zelený trávník změnil v bílou vrstvu rozměrných kuliček. Střecha stadionu dostávala pořádně zabrat, diváci na tribunách se neslyšeli.

Rozhodčí Jan Petřík neváhal a po hodině poslal aktéry duelu ze hřiště. Na více než deset minut, proto nakonec dlouhé třináctiminutové nastavení.

„Něco podobného jsme zažili v Turecku, kde padaly trakaře. Tam se zápas zrušil úplně. Tady zaplaťpánbůh terén ještě dovolil pokračovat. Přišlo mi to jako v létě, když je přestávka na pití. Akorát pod nohama křupaly kroupy,“ usmíval se kapitán Slovanu a vyhlášený tvrďák Jan Mikula.

Po přestávce byl záměr obou celků, byť patří v lize k těm kombinačním, zřejmý: jednoduchost. Stačilo, že úplně zbytečnou chybu udělal už v úvodu Theo Gebre Selassie. Nejzkušenější borec na place chtěl nesmyslně zahrát Patriku Slaměnovi na housle a složitě vrátit míč Christu Tiéhimu, místo aby jej odkopl, a Mojmír Chytil toho perfektně využil. A rozhodl o výsledku 1:0.

Trávník v Olomouci během utkání proti Liberci pokryly kroupy a zápas musel být přerušený
Trávník v Olomouci během utkání proti Liberci pokryly kroupy a zápas musel být přerušený

Proto přišel pro závěrečnou půlhodinu od trenérů apel vyvarovat se kiksům. „Moc se na tom hrát nedalo, sám jsem si málem rozbil hubu,“ usmál se kouč Sigmy Václav Jílek. „Před lavičkou máme umělku, ta byla úplně jako kluziště. Měl jsem strach o kluky, protože už tak je náš zdravotní stav poměrně kritický. Bál jsem se, aby nedošlo k dalším patáliím,“ připomněl vynucené střídání Kryštofa Daňka i Víta Beneše.

Záložník Jan Sedlák, jenž nastoupil v základní sestavě takřka po půl roce, se ukázal jako dobrý meteorolog. „Tušil jsem, že bude škaredě. Klouzalo to, ale poradili jsme si s tím tak, že jsme dávali dlouhé balony za obranu. Zvládli jsme to,“ hodnotil.

Severočeši vtipkovali, že takové počasí je pod Ještědem na denním pořádku. Tohle byl však opravdu extrém. „V tunelu jsme to využili k taktickým pokynům a dvojitému střídání, které nám pomohlo,“ pochvaloval si naopak trenér Slovanu Luboš Kozel.

Po prohře 0:1 jde jeho tým do sobotní odvety s lehkou ztrátou. „Ale z kabiny cítím, že máme na postup. Prohráli jsme jen jeden poločas, ne celé semifinále,“ dodal bojovně.

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

Olomouc - Liberec: Slovan dopravil míč do sítě, jenž pouze z ofsajdu
Video se připravuje ...

Olomouc - Liberec: Chytil zamířil přesně k tyči a Sigma jde do vedení, 1:0!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud