Jan Vacek
28. dubna 2022 • 13:56

Sparta reaguje na Pulkraba: otřela se i o zranění. Agent o nabídkách

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to kauza, která v posledních dnech hýbe českým fotbalem. Konec Matěje Pulkraba ve Spartě a jeho velmi pravděpodobný přesun do Slavie. Server iSport.cz o tom jako první informoval v úterý dopoledne, ani jedna strana situace nechtěla komentovat. Nyní se to mění, promluvil totiž útočníkův agent Pavel Paska. „Nic není domluvené. Máme nabídky z Čech i ze zahraničí,“ říká šéf společnosti ISM. Vzápětí zareagoval i samotný klub. „Matěj Pulkrab na konci dubna 2022 oznamuje vedení ACS, že nemá zájem o pokračování spolupráce,“ stojí v prohlášení.



Byl to velký šok. Pro fanoušky Sparty dvojnásob. Matěj Pulkrab, odchovanec, jenž v letenském klubu působí od svých deseti let, se rozhodl rudé barvy definitivně vysvléct. V úterý o tom osobně informoval sportovního ředitele Tomáše Rosického .

Klub to následně během čtvrtečního odpoledne potvrdil. „Matěj Pulkrab na konci dubna 2022 oznamuje vedení ACS, že nemá zájem o pokračování spolupráce,“ uvedla Sparta v prohlášení.

Co na to druhá strana?

„Pokud jde o Matějovu budoucnost, momentálně není nic domluvené. Definitivně jasno by mohlo být v období kolem finále domácího poháru. Jakmile bude jasno, okamžitě o tom budeme informovat,“ uvedl hráčův agent Pavel Paska.

Redakce iSport.cz ještě předtím přinesla zprávu, že důrazný útočník jedná se Slavií, v kontaktu je přímo i s hlavním trenérem Jindřichem Trpišovským. To následně Pulkrab mateřskému klubu i otevřeně přiznal.

Sparta - Bohemians: Pulkrab zkompletoval hattrick! 3:0
Video se připravuje ...

„V tuhle chvíli mohu potvrdit pouze to, že registrujeme nabídky z Čech i ze zahraničí,“ prohlásil Paska bez bližších podrobností.

Jedna z nich je nepochybně z Edenu. Další byla právě ze Sparty, která se rozhodla Pulkrabovi nabídnout prodloužení stávající spolupráce.

„Matěj Pulkrab je v důležité fázi jarní části sezony dlouhodobě zraněný. Klub i přesto zahajuje jednání o možném pokračování spolupráce, a to bez ohledu na jakékoli další souvislosti. Přesně dle dohody ze zimního přestupního období. Sparta ve výsledku hráči nabízí významně lepší podmínky, než jaké mu garantovala stávající smlouva. Aby mohl zůstat v klubu, se kterým spojil posledních 14 let svého života,“ zdůraznili Letenští.

Tuhle variantu ale 24letý útočník už zavrhl.

V zimě kolem Pulkraba kroužil Raków, jednání ale do zdařilého konce nedoběhla. Nelze nicméně vyloučit, že se potenciální zájemci z Polska neobjeví i nyní. K situaci z posledního přestupového období se vrátila i Sparta.

„Hráč v zimě zvažuje možnost zahraničního angažmá. Sparta však na stole nemá jedinou konkrétní nabídku na přestup, dotaz na možný transfer neformálně pokládá přes prostředníka jeden polský klub, nicméně představy druhé strany o přestupní částce jsou pro ACS naprosto neakceptovatelné (2,5 milionu korun). A to i v souvislosti s důvěrou v hráče. Ten má pomoci týmu v boji o titul, stejně jako v závěru podzimní části soutěže,“ stojí v prohlášení.

Momentálně tak je jisté to, že k 30. červnu Pulkrab ve Spartě definitivně skončí. Do té doby ale zbývá Pražanům odehrát ještě pět soutěžních utkání včetně finále MOL Cupu proti Slovácku. Bude zajímavé sledovat, jak se k vzniklé situaci postaví hlavní trenér Pavel Vrba . Už v sobotu totiž Sparta doma v rámci ligové nadstavby přivítá Hradec Králové. Objeví se útočník v nominaci či zamíří jen na tribunu, jako to bylo v závěru minulého ročníku se Srdjanem Plavšičem?

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud