Jonáš Bartoš
Premium
8. května 2022 • 04:40

Dvě plzeňské tváře. Proti Slavii autobus, na Spartu platí jiný recept

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni tomu říkají zodpovědná defenziva, jinde zaparkovaný autobus. Proti Slavii, s níž Viktoria soupeří o ligový titul, čekala na soupeře v hlubokém bloku s minimálním procentem držení balonu. Na Spartu, která přijede do Doosan Areny v neděli, si Bílkův soubor věří mnohem víc. A lze očekávat aktivnější výkon. „Jednoznačně je v plzeňských řadách větší sebedůvěra,“ souhlasí expert Sportu Stanislav Levý, naposledy trenér Slovácka.



Ve třech posledních zápasech proti Slavii drželi míč pod třiceti procenty hrací doby. Rival z Edenu dominoval, mnohem víc útočil. Zato Plzeň bránila a držela se v pevném bloku na své polovině. „Vy tomu říkáte pasivita, já tomu říkám zodpovědná defenziva,“ ohradil se trenér Michal Bílek po dubnové remíze 1:1.

Nyní se v Doosan Areně představí Sparta, která v Plzni zvítězila naposledy na konci srpna 2011. Už při pohledu na statistiky je zřejmé, že Západočeši si na druhého pražského rivala věří mnohem víc. „Jednoznačně, stačí si srovnat poslední vzájemné zápasy. Plzeň na podzim dostala v Edenu tři červené, naopak Spartu naposledy doma přehrála a i na Letné do sedmdesáté minuty dominovala,“ srovnává expert Sportu Stanislav Levý.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud