Jonáš Bartoš
15. května 2022 • 23:15

Noc šampionů v Plzni: Šádek přinesl „smlouvu“, Bílek se odvázal

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skáče celá Plzeň heja hej... Fotbalisté západočeské Viktorie v neděli stvrdili šestý titul v klubové historii. Jak se mnozí shodli, šlo pravděpodobně o nejméně očekávaný vavřín. Divoké oslavy propukly hned po utkání, hlavní veselí se odehrávalo na pódiu na náměstí Republiky. Tisíce fanoušků opěvovaly kanonýra Jeana-Davida Beauguela, ohromný aplaus si vychutnával trenér Michal Bílek zabalený do plzeňské vlajky. A čím překvapil klubový majitel Adolf Šádek?



Plzeň stvrdila titulovou jistotu už v týdnu v Mladé Boleslavi, kde skolila Hradec Králové. Hlavní oslavy si ale nechala až po posledním duelu proti Baníku (1:0). Závěrečný zápas sezony před zaplněnou Doosan Arenou pojal tým jako oslavu západočeského triumfu, když vyfoukl pohár pražským rivalům - už pošesté od sezony 2010/11.

Hráči brzy po utkání nasedli do autobusu, aby zamířili na náměstí Republiky, kde už na ně čekali nadšení fanoušci. Centrum Plzně zaplavily červenomodré dresy, radost z nečekaného triumfu byla ohromná.

Krátce před devátou večer se skandující dav dočkal – mistrovský celek dorazil na náměstí v otevřeném autobusu a zamířil k připravenému pódiu. Moderátoři postupně vyvolávali jednotlivé hráče a další členy týmu.

Král střelců Beauguel! Podívejte se na všech jeho 19 gólů v sezoně
Král střelců Beauguel! Podívejte se na všech jeho 19 gólů v sezoně

Ohromný aplaus sklidil trenér Michal Bílek. Když se ujal mikrofonu, ostatní jej zabalili do nachystané klubové vlajky. Zkušený kouč příliš nedává najevo emoce, ve výjimečné chvíli se ale odvázal. Předvedl i drobný taneček. „Nečekal jsem, že tohle na stará kolena zažiju. Děkuju hlavně těm, co tady jsou na pódiu se mnou. Pecka!“ radoval se šťastný a dojatý kouč.

Lidé ocenili umění devatenáctigólového střelce Jeana-Davida Beauguela. Francouzský snajpr ale oznámil, že v klubu končí a po vypršení smlouvy zamíří v létě jinam. „Bogy, podepiš, Bogy podepiš,“ zněl jeden z nejčastějších pokřiků večera.

Na to bryskně zareagoval Adolf Šádek. Klubový boss na pódium přinesl údajnou smlouvu i propisku a vybídl klíčového hroťáka k podpisu. Beauguel se jen dojatě usmíval. „Miluju vás,“ vzkázal roztomilou češtinou.

Zábavu na pódiu chvíli dirigoval asistent trenéra a známý showman Pavel Horváth, který s Plzní sbíral tituly jako hráč a s kapitánskou páskou patřil k zásadním personám raketového růstu celého klubu. Přidávali se i ostatní hráči, všechny strhnula výtečná atmosféra v centru západočeské metropole. Do jednoho si vychutnávali výjimečný večer.

Plzeň - Baník: Viktoriáni zvedli mistrovský pohár!
Video se připravuje ...

Hráči se dočkali také překvapení – oblíbenou písničku týmu, kterému před sezonou a vlastně ani před nadstavbou nikdo nevěřil, přiběhl zazpívat na pódium Jan Bendig. Vystřihl song Příběh nekončí, známý hit ze soutěže Superstar, kde před lety vystupoval.

Jde o jeden z ústředních hitů plzeňské kabiny. Bendig rozparádil přítomné fanoušky i dalšími romskými písněmi, na něž se velmi dobře tančí. Všichni poté zvážněli, když se během oslav zavzpomínalo i na zesnulé explzeňské hráče – Davida Bystroně, Františka Rajtorala, Mariána Čišovského a Františka Plasse.

Celý program na náměstí zakončil kolem desáté večer okázalý ohňostroj doprovázený písní legendárního slavíka a plzeňského rodáka Karla Gotta C'est La Vie.

Mistrovské partě se z pódia příliš nechtělo, ale nakonec hráči znovu nasedli do autobusu a zamířili na další díl oslav. Plzeňská nedělní noc zdaleka nekončila. Jak pro hráče, tak pro nadšené slavící fanoušky, kteří se též rozutekli do přilehlých hospod a dalších podniků.

SESTŘIH: Plzeň - Baník 1:0. Mistři slaví, Beauguel se loučil gólem
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud