Jiří Fejgl
19. května 2022 • 17:41

Horejš oficiálně v Jablonci, smlouva k narozeninám: Už jsem potřeboval změnu

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prekérní sezoně fotbalový Jablonec oficiálně potvrdil změnu na pozici trenéra. Místo Petra Rady, toho matadora, a jeho dočasného nástupce Jiřího Vágnera, přichází David Horejš, jenž si velmi slušné renomé vypracoval v mateřských Českých Budějovicích. Poté, co se Jablonec zachránil v nejvyšší soutěži, se vše jen potvrdilo.



Ve čtvrtek mu bylo pětačtyřicet. Ve slavnostní den udělal velký krok. David Horejš se vysmýkne z postavení jihočeského patriota, trošku i kapra, a začne trénovat fotbalový Jablonec. V Českých Budějovicích přitom působil jako kouč od roku 2015. Předtím tam léta hrál - i kapitánoval.

V Jablonci podepsal kontrakt na dva roky, jeho zadání je jasné. Jablonec se chce vrátit, přes všechny peripetie kolem majitele Miroslava Pelty, mezi elitu. Vždyť vloni skončil třetí, na podzim zvládl velmi slušně úlohu v základní skupině Konferenční ligy. Do konce hrál o postup, ale… 

V lize to bylo i kvůli napnutí sil do evropské soutěže tuze špatné. Seveřané odvrátili možnost pádu do baráže až v poslední kole bojů ve skupině o udržení. Remizovali ve Zlíně, tím si definitivně zajistili záchranu.

Horejš na tento moment čekal. Pokud by se Severočeši sesunuli o patro níž, jeho angažmá, už nějakou dobu smluvené, by padlo. 

„Je pravda, že to vyšlo dneska na moje narozeniny, tak jsem za to rád. Moc se na to těším, Jablonec je pro mě obrovská výzva a jsem rád, že to všechno dopadlo,“ pronesl. „Už jsem potřeboval nějakou změnu. Dopadlo to tak, že mi v Budějovicích končila smlouva a pan Pelta mě oslovil. Hrozně se mi to líbilo a jsem rád, že jsem nabídku z Jablonce dostal. Jablonec beru za posledních deset let k TOP 5 týmům v české lize, takže to beru jako šanci, kterou chci využít,“ doplnil.

Jeho přesun z jižních Čech byl zapříčiněn také rozkolem v Dynamu. Horejš byl na jedné vlně se sportovním ředitelem Tomášem Sivokem, stejně tak s gólmanem Jaroslavem Drobným. Ti však v klubu skončili, dejme tomu i trochu podivně. Majitel Vladimír Koubek šel svojí cestou, ostatně to je jeho právo. Ale také Horejš s ní nebyl srozuměn, byť v Dynamu vydržel skoro až do konce.

„Nebylo to nic lehkého, byly tam turbulentní věci. Na začátku sezony odešel manažer Martin Vozábal, po druhém jarním kole Tomáš Sivok. Hodně nás to poznamenalo. Do té doby všechno fungovalo skvěle, pak nastala tahle věc. Jsem rád, že jsme to zvládli,“ popisoval Horejš. „Po zápase s Hradcem v Boleslavi, kdy nám Tomáš Sivok v kabině oznámil, že končí, jsme seděli a řekli jsme si, že budeme řešit jen věci, co můžeme ovlivnit. Myslím, že jsme i proto dali tým dokupy. Něčím jsme si prošli, ale pořád jsme drželi jeden provaz,“ navázal.

Přesto po sezoně odešel. Nyní má (už potvrzeně) na starosti Jablonec.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud