Michal Kvasnica
2. června 2022 • 16:20

Smutný konec RH4. Přístup Sigmy naštval ikonu, Hubník s nadhledem

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři dny před osmatřicátými narozeninami oznámil Roman Hubník podle všeobecných očekávání oficiální konec bohaté profesionální kariéry. Zastavila se na 307 startech v české lize, zisku čtyř mistrovských titulů, účastech na dvou evropských šampionátech a startech v bundeslize či Lize mistrů. Loučí se kapitán Sigmy Olomouc a jeden z nejlepších tuzemských stoperů posledních let.



Závěr dvouminutového videa, poskládaného z dvacetileté profesionální kariéry, které Hanáci ve čtvrtek publikovali na svých oficiálních platformách, řekne víc než tisíc slov. Roman Hubník se podívá na tribunu Androva stadionu, nadechne, pokrčí rameny a se smutným výrazem v tváři řekne: „Díky všem.“

Není to veselé loučení, chcete-li idylické. Ale ani přetvářka. Takový Hubník nikdy nebyl. Ani na hřišti, ani mimo něj. A teď na stará kolena, když ho čeká výměna nablýskané šatny Sigmy za mnohem skromnější kamrlík ve Chválkovicích na kraji Olomouce, už se měnit nebude.

Zklamání je zřejmé, nicméně pochopitelné. Nikoli z konce samotného a faktu, že už by se s ním počítalo spíš pro béčko. To je vzhledem k věku, četným zdravotním problémům i počtu chyb vedoucích k inkasovaným gólům v podzimní části pochopitelné. Ve fotbale se na sentiment nehraje.

Hubník proti Plzni: Byl tam chtíč. Přijít do jiné kabiny bylo zvláštní
Video se připravuje ...

Jistou úroveň a formu však jednání s obrovskou personou, jejíž přestup do FK Moskva vydělal klubu zhruba sto milionů korun, mít mohlo. A mělo. Až na konci dubna se Hubník na schůzce se sportovním manažerem Ladislavem Minářem, který si na stejný čas zároveň pozval i dalšího obránce Michala Vepřeka, dozvěděl, co se s ním zamýšlí.

„Viděli jste jednání s Markem Noblem, případně v Česku s Limberským a dalšími? A teď porovnejte jednání s Hubníkem. Proč by člověk, co Sigmě vydělal tolik peněz, měl pokračovat, když nemá od vedení klubu dostatečný respekt? Nejde o finance, ale o způsob!“ rozohnil se na twitteru David Kobylík, další bývalý hráč Hanáků.

Naštvání a pachuť nicméně u Hubníka postupně vystřídal nadhled. Tvrďák z valašských kopců je charakterní chlap, nemá zapotřebí kolem sebe kopat. A už vůbec ne za sebou pálit mosty. Zvlášť když se s rodinou v Olomouci usadil a v modrobílém dresu mu hraje syn Patrik.

„Teď se budu naplno věnovat svému podnikání. Věřím, že se mi v něm bude dařit,“ uvedl na stránkách třicetinásobný reprezentant, jenž zažil nejlepší období v Plzni. Slavil tam tři tituly.

Liberec - Olomouc: Stoper Hubník mířil na Vliegena a nastřelil jej zblíka do nohy
Video se připravuje ...

Hubník už si navzdory dotazům z již opět prvoligové Zbrojovky zakope maximálně v 1. A třídě vedle kamarádů, bratrů Vyskočilových, rovněž někdejších profíků. A bude sledovat, jak si v Sigmě vedou jeho nástupci.

Zejména Lukáš Vraštil, jenž přichází ze Zlína. Od osmadvacetiletého stopera si realizační tým i management hodně slibuje. Především co se týče vlastností lídra: vítězným charakterem, komunikací, organizačními schopnostmi i inteligencí. Že by budoucí kapitán?

Brzy by měl navíc dorazit ještě jeden levonohý střední obránce z Jižní Ameriky, což Minář prozradil na besedě s fanoušky. Možná jako výhledová náhrada za Václava Jemelku.

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud