Jan Podroužek
9. června 2022 • 18:44

Slavia dokončuje transfery: Olayinka do Trabzonu, Ewerton na přestup

Vstoupit do diskuse
32
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to lítá. Odchod Petera Olayinky se v posledních dnech významně posunul, jeho novým působištěm se má stát turecký Trabzonspor, o čemž informovala shodně nigerijská a turecká média a potvrzují to i zdroje deníku Sport a webu iSport.cz. Obdivuhodné je odstupné, o němž se hovoří – až pět milionů eur, tedy asi 130 milionů korun.



Kádr Slavie pro nový ročník začíná mít jasnější a jasnější kontury. Cizelují se odchody i příchody, teď se očekává oznámení získání Brazilce Ewertona z Mladé Boleslavi a obránce Eduarda Santose z Karviné, jenž na jaře hostoval v mistrovské Viktorii Plzeň. Na dobré cestě je podle zdrojů iSport.cz i přestup švédského talentu Oscara Vilhelmssona z IFK Göteborg.

Osmnáctiletý útočník už je z vizity doma. Hráč absolvoval nejdříve jednání v Edenu, následoval přelet do Nizozemska, kde se sešel se zástupci Vitesse Arhnem a Groningenu, kteří o něj rovněž stojí. Čeká se na stanovisko mladého útočníka a jeho manažera, Slavia je ale velký favorit, Göteborg už měl odsouhlasit přestupní částku pohybující se mezi jedním a půl a dvěma miliony eur, tedy od přibližně čtyřiceti do padesáti milionů korun i s bonusy.

Jinou formu nakonec má mít vítání Ewertona. Počítalo se nejprve s hostováním s následnou opcí, záložníkův manažer ale tlačil, aby se rovnou udělal tvrdý přestup. Ten by mohl stát až dvacet milionů korun, ovšem pokud, tak peníze nebudou vyplaceny jednorázově, nebo bezpodmínečně, ale postupně na základě dosahovaných milníků a kritérií při Ewertonově angažmá. Takže například počet startů, gólů…

To vše souvisí s tím, že Slavia si může s klidným srdcem dovolit uvolnit Petera Olayinku, o což kvůli Nigerijcově nákladně smlouvě, která navíc za rok končí, vlastně sama stála. Jeho odchod se v posledních dnech hodně řeší, spekulovalo se o francouzském Nantes, daleko blíž by ale měl Olayinka nakonec být Trabzonsporu, tureckému mistrovi, kterého v létě čeká kvalifikace o Ligu mistrů.

Peter Olayinka by měl zamířit ze Slavie do Trabzonsporu
Peter Olayinka by měl zamířit ze Slavie do Trabzonsporu

O tomto spojení už informovala nejprve nigerijská média a poté i turecká. Potvrzují to i zdroje iSport.cz. A ve hře má být odstupné, které šplhá až k pěti milionům eur, tedy asi ke 130 milionům korun, což by znamenalo, že by na Olayinkovi Slavia nakonec dokonce vydělala.

Kdyby se porovnal výdaj za jeho získání z Gentu před čtyřmi lety s potenciálním příjmem, byl by hospodářský výsledek plusový, přibližně 45 milionů korun. Překvapivé to je zejména proto, že když v minulém roce podstupoval nigerijský křídelník zdravotní prohlídku před už dohodnutým přestupem do FC Kodaň, dopadlo to špatně. Olayinkův zdravotní stav by nyní nicméně neměl být překážkou.

Z týmu Jindřicha Trpišovského by tak odešel jeden z nejzkušenějších hráčů, déle ve Slavii ze současného kádru působí už jen Přemysl Kovář, Ondřej Kolář, Jan Bořil, Jakub Hromada a Stanislav Tecl…

Olayinka s mužstvem získal tři tituly, dva domácí poháry a zahrál si i Ligu mistrů, v níž dal gól na hřišti Interu Milán.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
32

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud