16. června 2022 • 12:45

Plzeň má další posilu, ze Slavie ulovila Tijaniho. Šulc a Hlavatý můžou jinam

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň pokračuje v posilování, do defenzivy přichází ze Slavie Mohamed Tijani, který hostoval v Liberci a Teplicích. Za reprezentanta Beninu by měla Viktoria zaplatit kolem deseti milionů, je to tedy o poznání levnější varianta než Václav Jemelka, o nějž mistr podle informací iSport.cz také stál. Čtyřiadvacetiletý stoper se Plzni upsal na tři roky. Plzeň naopak dala svolení k přípravě v Jablonci Pavlu Šulcovi, Michal Hlavatý by mohl odejít do Pardubic.



„Jsem rád, že se příchod Tijaniho podařilo dotáhnout. Jde o posilu do defenzivy, chceme mít na všech postech velkou konkurenci a být co nejlépe nachystáni na start sezony, ve které nás již za měsíc čeká 2. předkolo Ligy mistrů,“ uvedl generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

„Jde o hráče s výbornými fyzickými předpoklady, který je urostlý, soubojový a přesto s velmi kvalitní rozehrávkou, klidem a přehledem ve hře,“ těší se na posilu kouč Michal Bílek.

Tijani právě absolvoval reprezentační sraz, k týmu se proto připojí v pondělí. „Na nový tým se těším, angažmá ve Viktorii je pro mě velkou výzvou. Chtěl bych zde zažít velké zápasy a pomoci týmu do základní skupiny evropských pohárů,“ přeje si hráč, který prošel mládeží španělského klubu Rayo Vallecano a v Česku poté působil ve Vyškově a Jihlavě, odkud přestoupil do Slavie.

Na prvním tréninku Plzně se objevil i Libor Holík. Ten přichází nejspíš jako zápůjčka z Jablonce, kam naopak míří do přípravy Pavel Šulc. Forma působení obou hráčů se ještě řeší. Do Pardubic pak odchází Michal Hlavatý, u něho by se mohlo jednat i o trvalý přestup.

Další univerzál do Slavie. Eduardo Santos po titulu s Plzní posílil rivala
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud