iSport.cz
22. června 2022 • 18:30

Plzeň - Vary 9:0. Debakl týmu z ČFL šest gólů za dvacet minut

Autor: iSport.cz, Jonáš Bartoš
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý vydařený díl plzeňské přípravy. Mistrovský celek zavítal odpoledne do dvoutisícového Města Touškov nedaleko západočeské metropole. Zápas s třetiligovými Karlovými Vary dopadl z pohledu favorita jasnou výhrou 9:0. Výsledek není rozhodující, západočeské kouče těší spíš fakt, že se prosazují nové tváře a rychle zapadají do kolektivu. „Konkurence je nejlepší bič,“ hlásil po utkání asistent Pavel Horváth.



Západočeští příznivci znovu obsypali malý stadionek. Na páteční výhru s Klatovy ve vesnici Žákava (6:0) navázal středeční duel ve Městě Touškov. Trenéři o poločase znovu protočili maximální množství hráčů do pole, celý čas na hřišti strávil pouze gólman Marián Tvrdoň.

Diváci sledovali zajímavé akce a celkem devět plzeňských gólů. V prvním poločase dva kusy, dalších sedm po přestávce. První tři trefy zařídili novicové (Cadu, Kliment, Čihák), zbylé obstarali obvyklí střelci (Mosquera 3, Chorý 2, Řezník).

„V takových zápasech nejde úplně o výkon, ale aby kluci absolvovali dobrou tréninkovou jednotku a aby se ve hře objevovaly věci, které potřebujeme, aby zvládali hlavně noví hráči. To se povedlo a s výsledkem jsme spokojení,“ hodnotil Horváth.

Zápas sledovali v civilu reprezentanti Jindřich Staněk s Lukášem Kalvachem, společně s Milanem Havlem už se připojili do tréninku. Majitel Adolf Šádek přijel na zápas na motorce a s potěšením sledoval, jak se jeho týmu na startu přípravy daří.

V Plzni aktuálně bojuje o místo 27 hráčů do pole a tři brankáři. „Škrtat budeme, na soustředění do Rakouska nás určitě tolik nepojede,“ zmínil Horváth. Touha po místo v užším kádru žene adepty sestavy při těžkých trénincích. „Jsme přesvědčení, že nejlepší bič je konkurence, to u nás v téhle chvíli funguje. Každý bojuje o čas na hřišti,“ dodal západočeský asistent.

Poprvé od přestupu z Pardubic nastoupil Brazilec Cadu, posila na stopera z Teplic Tijani kvůli nemoci chyběl a jako jediný se ještě nezapojil do tréninku.

Cadu odehrál první půli na podhrotové pozici. Šikovnému hráči to šlo, navíc se hned v úvodu gólově prosadil. „Trenér se mě ptal, zda tuhle pozici zvládnu, já souhlasil a jsem spokojený,“ hlásil v angličtině skromný univerzál, který se v minulé sezoně objevoval spíš na křídle nebo na kraji obrany.

Kam s ním počítají v Plzni? „Samozřejmě pro nikoho není úplně příjemné, když vystřídá pět postů, ale z jeho působení v Pardubicích víme, že to zvládne. Tím je pro nás dobrý hráč. Budeme mu hledat místo a záleží na něm, jak se prosadí. Absolvoval s námi jediný trénink, dal branku, byl u spousty útočných situací, počínal si aktivně. Určitě si od něj hodně slibujeme,“ chválil plzeňský asistent.

Góly

Domácí: 2. Kliment, 28. Cadu, 49. Čihák, 66. Mihálik, 68. Chorý, 72. Mosquera, 74. Řezník, 77. Mosquera, 86. Chorý

Hosté:

Sestavy

Domácí:
1. poločas: Tvrdoň – Káčer, Hejda, Pernica, Holík – Qose, Bucha – Kopic, Cadu (C), Pilař – Kliment.
2. poločas: Tvrdoň – Řezník, Čihák, Janošek, Falta – Čermák, Ndiaye – Mihálik, Trusa (C), Mosquera – Chorý.

Hosté: Gembický – Skala, Pěkný (C), Prágr, Kolařík, Vyleta, Mašata, Debellis, Tuma, Dubnička, Krčma.

Karty

Hosté: Tuma

Rozhodčí

Szikszay – Hrabovský, Mokruš

Stadion

TJ Sokol Město Touškov.

Návštěva

1500 diváků

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Dloubák: Vlkanova, nebo Sýkora? Plzeň ještě může posílit, kdo půjde pryč?
Video se připravuje ...
Zrající Pilař! V Plzni jistý základ nemá, v ofenzivě ale patří k nejlepším v lize
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud