5. července 2022 • 20:00

Plzeň vyšla střelecky naprázdno. Slovácko bere čtvrtou výhru v řadě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně remizovali v úvodním utkání na soustředění v Rakousku 0:0 s rumunským týmem Botosani. Úřadující ligoví šampioni poprvé během přípravy nezvítězili. Slovácko zvítězilo i ve čtvrtém zápase před novou sezonou.



Kouč Michal Bílek nasadil od začátku sestavu se všemi oporami a k hromadnému střídání sáhl až po hodině hry. Viktoria se ale tentokrát střelecky neprosadila, ačkoliv při předchozích čtyřech výhrách nasázela celkem 21 branek. Plzeň alespoň počtvrté v přípravě udržela čisté konto.

Plzeň se v rámci soustředění ve Westendorfu utká ještě v pátek s belgickým Sint-Truidenem a příští úterý v Kufsteinu s Besiktasem Istanbul.

Slovácko si poradilo s Třincem

Slovácko zvítězilo i ve čtvrtém přípravném utkání před novou sezonou. Po třech výhrách nad slovenskými soupeři dnes porazilo na domácí půdě na stadionu Širůch 2:0 druholigový Třinec. Trefili se záložníci Vladislav Ljovin a Milan Petržela.

Ljovin se prosadil v 24. minutě a Petržela přidal pojistku v 49. minutě, kdy po Brandnerově centru poslal míč do odkryté sítě. Slovácko skórovalo v přípravě zatím sedmkrát a pokaždé dal gól jiný hráč.

Čtvrtý tým uplynulé sezony nejvyšší soutěže čeká další duel v sobotu proti dalšímu druholigovému celku Vyškovu.

Góly

Domácí: 24. Ljovin, 50. Petržela

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nguyen – Kalabiška, Daníček (46. Šuvalija), Kadlec (46. Hofmann), Šimko (59. Srubek), Holzer (59. Kozák), Havlík (59. Trávník), Levin (59. Polášek), Petržela (59. Juroška), Brandner (59. Vecheta), Šašinka (46. Kohút).

Hosté: Hasalík – Szewieczek (60. Tandara), Foltyn (75. Mieszek), Straňák, Hýbl (60. Obadal) – Machuča (60. Samiec), Habusta (60. Jursa) – Omasta (60. Junior), Kateřiňák (60. Alberto), Kania (75. Zogata) – Dedič (60. Juřena).

Rozhodčí

Stadion

Fotbalové hřiště Širůch, Uherské Hradiště

Dloubák: Šádek si možná Plzeň nechá, jestli postoupí do LM. Bude zase útočit na titul?
Video se připravuje ...

Zrající Pilař! V Plzni jistý základ nemá, v ofenzivě ale patří k nejlepším v lize
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud