10. července 2022 • 18:49

Slavia - Puskás 1:0. Vítězná generálka Pražanů, rozhodl mladík Usor

Autor: iSport.cz, krm, ČTK
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia zvládla poslední přípravný duel před předkolem Konferenční ligy a na soustředění v Rakousku porazila maďarský Puskás Akadémia 1:0. Jediný gól vstřelil krásnou ranou v první půli nigerijský mladík Moses Usor.



Trenér Slavie Trpišovský nasadil v generálce do základní sestavy tři letní posily Santose, Ewertona a Tiéhiho. V dresu třetího týmu uplynulé sezony maďarské ligy nastoupili český stoper Stronati či bývalý hráč Pražanů Rumun Baluta, mužstvo vedl někdejší slovenský kouč Liberce Hornyák.

Slavia měla většinu času více ze hry, gólově se ale prosadila jen jednou. Ve 32. minutě Nigerijec Sor přiťukl krajanovi Usorovi a ten technickou střelou ze strany do horního rohu otevřel skóre. Pražané poté měli další šance, ale pojistku nepřidal ani v závěru střídající Olayinka.

Červenobílí na soustředění v Rakousku neprohráli. Na úvod nejprve remizovali s Olympiakosem Pireus 1:1 a poté rozdrtili Rapid Bukurešť 7:1. Do sezony vstoupí 21. července úvodním zápasem 2. předkola Evropské konferenční ligy.

Góly

Domácí: 32. Usor

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mandous – Schranz (59. Douděra), Ousou (Kačaraba), Santos (59. Holeš), Oscar (69. D. Jurásek) – Tiéhi (69. Valenta), Provod (59. Lingr) – Usor (69. Jurečka), Traoré (59. Ševčík), Ewerton (69. Olayinka) – Sor (69. Tecl).

Hosté: Markek (70. Pécsi) – Mezghrani, van Nieff, Urblík, Baluta (55. Skribek), Slagveer (46. Colley), Stronati, Zahedi (46. Komáromi), Szolnoki, Spandler, Nagy.

Karty

Domácí: Santos

Hosté: van Nieff, Zahedi

Rozhodčí

Stadion

Mauth Stadion, Wels

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud