Jan Vacek
26. července 2022 • 09:37

Jankto a přestup do Sparty: jednání probíhají, ve hře je hostování

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkraje týdne o tom informovala italská a španělská média, nyní tuhle informaci potvrzují i tuzemské zdroje redakce iSport.cz. Sparta usilovně jedná o příchodu reprezentačního křídelníka Jakuba Jankta, jenž má sice platný kontrakt v Getafe, ale už v předstihu oznámil, že ve španělském klubu pokračovat nebude. Na Letnou by šestadvacetiletý fotbalista mohl zamířit na hostování s následnou opcí.



Posílila se ve středu pole, na hrotu i v defenzivě. Jeden z mála postů, kam Sparta během léta ještě nepřivedla čerstvou krev, je křídlo. I to by se ale v následujících dnech mohlo změnit. Zdroje redakce iSport.cz totiž potvrzují zprávy ze zahraničí, že letenský klub usiluje o příchod Jakuba Jankta.

„Jednání probíhají. Ještě zbývá doladit některé náležitosti, zájem Sparty je ale silný,“ konstatuje zdroj blízký samotným vyjednáváním.

Jankto si udělal skvělé jméno především v Itálii, kde nastupoval za Udine a později i Sampdorii. Loni v létě toužil udělat další krok, proto vyslyšel vábení Getafe, jenž za něj zaplatilo šest milionů eur (zhruba 156 milionů korun).

V nejvyšší španělské soutěži se ale reprezentační křídleník výrazněji neprosadil. Naskočil totiž pouze do 15 utkání, v součtu odehrál jen 672 minut. Mezi střelce se nezapsal ani jednou, zkompletoval pouze dvě asistence.

INSIDER: Slavia má cizinců moc, Spartě ti nečitelní naopak chybí, říká Kotal
Video se připravuje ...

Během léta vyšlo najevo, že v Getafe pokračovat nebude, byť má v klubu platnou smlouvu do léta 2026. Proto se do hry vložila Sparta, která se netají tím, že by se na křídelní pozici ráda posílila.

Trenér Brian Priske má k dispozici Lukáše Haraslína s Jakubem Peškem, oba však v prvním soutěžním duelu proti Vikingu ukázali, že k ideální formě mají daleko.

Sparta by si tak s Janktem mohla vypomoci navzájem. Pražané by získali levonohého křídelníka, jenž by mohl výrazně zvýšit jejich údernou sílu. Samotný hráč by pak mohl po nepovedené sezoně znovu nastartovat kariéru, navíc by mohl být nablízku své rodině.

Jednání o Janktově přesunu do rudého ale stále nejsou uzavřená, nadále probíhají. Jasno o tom, zda Priske bude moc přivítat letní posilu číslo sedm, by mohlo být v horizontu dní.

Po Janu Kuchtovi a Jaroslavu Zeleném by tak mohlo jít o třetí letní posilu se slávistickou minulostí.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud