26. července 2022 • 04:40

Hložek mezi absolutní elitou přestupů. Guardian: Nejslibnější od Rosického

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen v pěti nejlepších evropských ligách zatím týmy v aktuálním přestupovém období utratily v součtu skoro 60 miliard korun. Přesto jsou kluboví manažeři, kteří se s prostředky snaží zacházet co nejstřídměji a přesto sehnat velké posily. Britský server Guardian vybral deset nejlepších přestupů poměrem cena x výkon. Z pohledu zaplacené částky z výběru vyčnívá Adam Hložek a jeho transfer do Leverkusenu. Reprezentační talent se ocitl ve společnosti Paula Dybaly nebo Corentina Tolissa.



„Silný a šikovný hrotový útočník je v České republice považovaný za nejslibnější talent od dob Tomáše Rosického. Od svého seniorského debutu za Spartu Praha v 16 letech byl v hledáčku největších evropských klubů,“ představuje Guardian Adama Hložka.

Slavný anglický mediální dům zařadil českého reprezentanta do výběru „deseti nejlepších přestupů poměrem cena x výkon“ v aktuálním přestupovém období. Vyskytují se v něm velká jména (třeba Paulo Dybala, který nejen že šel do Říma z Juventusu zdarma, ale také přistoupil na nižší plat) i hráči s mimořádným potenciálem do budoucna, například Fábio Carvalho, za kterého poslal Liverpool Fulhamu 5 milionů liber, aby se vyhnul arbitrážnímu určování ceny.

Z bundesligy zaujaly Guardian hlavně odchody, třeba Corentin Tolisso z Bayernu do Lyonu či Marc Roca rovněž z Bavorska do Leedsu. Hložek je ve výběru jediným mezinárodním přestupem do Německa.

„Právě slaví dvacetiny a chystá se začít novou kapitolu své kariéry. Nejlíp mu sedí post druhého útočníka. Leverkusen rychle přistoupil k jeho podpisu za relativně nízkou cenu a bude doufat, že se mu podaří efektivně spojit s krajanem Patrikem Schickem,“ píše Guardian.

Z přehledu je Adam Hložek nejdražší, Guardian uvádí cenu 11,1 milionu liber (cca 320 milionů korun). Podle informací iSportu je ale transferová částka výrazně vyšší: 18 milionů eur (cca 440 milionů korun) + bonusy, které mohou činit dalších 9 milionů eur (220 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud