8. srpna 2022 • 15:00

Zájem o oporu Bohemians. První nabídku z Belgie klokani smetli

Autor: vmn, jav
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest gólů hned v prvních dvou ligových zápasech? To se Bohemians povedlo teprve podruhé v tomto tisíciletí. Soupeřům motá hlavu především ofenzivní trojlístek Květ, Hronek, Puškáč a právě tito hráči mohou být nejzajímavějším zbožím i pro případné zájemce. Na Romana Květa se o víkendu dorazili podívat zástupci z druhé belgické ligy, v zelenobílých kancelářích ale podle informací iSport.cz se svou nabídkou neuspěli.



Dva zápasy, dva góly. Oba jako završení výborné práce celé útočné trojky. Roman Květ se prosadil jak v Jablonci, tak v sobotu proti Baníku. A na tribuně už seděli zahraniční zájemci o jeho služby.

Podle informací iSportu šlo o klub z druhé belgické ligy. Jeho oficiální název zní Racing White Daring de Molenbeek 47, zkráceně RWDM47. Klub z bruselské čtvrti s nepříliš dobrou pověstí se chystá na víkendový start Challenger Pro League.

„Zájem evidujeme, ale nabídka neodpovídá představám klubu,“ reagoval na dotaz iSportu ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Podle našich informací měli Belgičané o víkendu předložit na Květa nabídku v přepočtu za 10 milionů korun, „klokani“ ji obratem odmítli. 24letý záložník se totiž po předloňském příchodu z Příbrami postupně vypracoval na oporu zelenobílých. V minulé sezoně má na ligovém kontě pět gólů a pět asistencí, další dvě trefy přidal v poháru. Proti Baníku se mohl prosadit i víckrát než jednou, chvíli před gólem ho ale vystál velezkušený Jan Laštůvka, další šance měl i po pauze. 

„Změnila se mi pozice. Když jsem hrál šestku (defenzivního záložníka), tak jsem se dopředu moc nedostával. Určitě ne tak, jako se dostávám teď. Na desítce mi to svědčí, dostávám se víc do zakončení a akcí směrem dopředu. Všichni tam jsme hodně nebezpeční,“ zhodnotil sám Květ výkony vršovického útoku po divoké remíze 3:3

Že je zájem oprávněný, ukazují i data. V iSport indexu – analýze, která ukazuje ofenzivní přínos hráčů FORTUNA:LIGY – je po dvou kolech čtvrtý v celé soutěži.

iSport INDEX - Celkové pořadí

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud