Michal Koštuřík
31. srpna 2022 • 11:30

Letní posily Slovácka: Mihálik zapadl, jiní tápou. Chce to kvalitu, řekl kouč

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Celkem šest nových hráčů získalo přes léto Slovácko. Potřebuje širší kádr, aby se udrželo ve špičce české nejvyšší soutěže a důstojně reprezentovalo ve skupině Konferenční ligy. V nabitém programu se trenér Martin Svědík snaží sestavu protáčet. Se všemi posilami však spokojený není. I proto by uvítal další dvě (stopera, středního záložníka) pro náročný zbytek podzimu. „Kvantitu máme, ale chce to kvalitu. Hráči, kteří k nám přijdou, potřebují čas na adaptaci,“ uvedl. Přínos noviců je střídavý. Některé kouč využívá převážně v domácí lize, jiní pro něj mají platnost v obou soutěžích. Kdo zapadl nejlépe a kdo naopak tápe?

  • Patrik Brandner

    záložník, 28 let
    Předchozí klub: České Budějovice

    V české lize:
    Zápasy: 3
    Minuty: 117
    Góly: 1
    Asistence: 0

    V evropských pohárech:
    Zápasy: 0
    Minuty: 0
    Góly: 0
    Asistence: 0

    Zatím největší zklamání. Čekalo se, že Patrik Brandner bude po příchodu z jihu Čech atakovat základní sestavu, do ní má však přes veterána Milana Petrželu zatím daleko. Zajímavé je, že všechny tři své starty zaznamenal v lize na venkovních hřištích. Doma ani v zápasech evropských pohárů ho fanoušci Slovácka ještě naživo neviděli. Proti „svým“ Českým Budějovicím sice skóroval, ale šlo o lehkou dorážku zblízka. Naposledy nastoupil 21. srpna v Olomouci (2:1), kde byl v poločase střídán. V Evropě neodehrál ještě ani minutu. Dostane šanci ve středu v Plzni?

    České Budějovice - Slovácko: Snový úvod hostů, po nahrávce Mihálika skóruje Brandner, 0:1!
    Video se připravuje ...

  • Merchas Doski

    krajní obránce či záložník, 22 let
    Předchozí klub: Wacker Innsbruck

    V české lize:
    Zápasy: 5
    Minuty: 301
    Góly: 0
    Asistence: 0

    V evropských pohárech:
    Zápasy: 4
    Minuty: 210
    Góly: 0
    Asistence: 0

    Pokud je Brandner zklamání, tak Merchas Doski příjemné překvapení. „No name“ z druholigového rakouského klubu, kde v minulé sezoně paběrkoval, získal po pár dnech zkoušky smlouvu. Levonohý Němec původem z Iráku má perspektivu a herní dovednosti, které dokáže uplatnit i na mezinárodní scéně. Nebojí se hrát, je technicky zdatný, sebevědomý. Na hřišti Fenerbahce byl směrem do ofenzivy nejlepším hráčem Slovácka. Po návratu Jana Kalabišky na pozici levého beka ztratil místo v elitní jedenáctce, ale i jako střídající má co nabídnout. Musí se zlepšit v bránění.

    Slovácko - Hradec Králové: Reichl skvěle vychytal Doskiho
    Video se připravuje ...

  • Vlasij Sinjavskij

    krajní záložník, obránce, 25 let
    Předchozí klub: MFK Karviná

    V české lize:
    Zápasy: 5
    Minuty: 212
    Góly: 1
    Asistence: 1

    V evropských pohárech:
    Zápasy: 4
    Minuty: 77
    Góly: 2
    Asistence: 0

    Estonský žolík, jenž na jaře zažil sestup s Karvinou, střílí na začátku podzimu klíčové góly. Primárně z pozice střídajícího borce, který si umí najít místo v šestnáctce a zavěsit. V play off Konferenční ligy skóroval v obou partiích. Všechny tři své zásahy trefil ve skluzu, dvě při náběhu na zadní tyč. Trenér Svědík oceňuje jeho přístup a chování. „Je velmi pozitivní, naslouchá. Na lavičce se tváří lépe než mnozí jiní,“ prohlásil kouč. „Jeho góly nejsou náhoda, umí to,“ dodal. Dynamickému křídlu vytýká nedostatky v defenzivě. I proto ho obvykle posílá do hry až ve druhé půli. Daniel Holzer či Jan Kalabiška mají přednost.

    České Budějovice - Slovácko: Hosté srovnávají krok, přesilovku zužitkoval Siňjavskij, 2:2!
    Video se připravuje ...

  • Michal Trávník

    záložník, 28 let
    Předchozí klub: Kasimpasa (Tur.)

    V české lize:
    Zápasy v lize: 4
    Minuty: 218
    Góly: 1
    Asistence: 0

    V evropských pohárech:
    Zápasy: 4
    Minuty: 309
    Góly: 0
    Asistence: 1

    Trenérova vysněná posila na pozici Lukáše Sadílka, který odešel do Sparty. S konstruktivním středním záložníkem se zná Svědík z mládežnických reprezentací, hodně mu věří. V Turecku skončil, Sparta už Trávníka nechtěla, a tak se odchovanec Slovácka vrátil po letech domů. V lize je prospěšnější než na evropské scéně, kde jsou znát jeho limity v rychlosti a dynamice. Nicméně pro tým je důležitý a měl by se postupem času zlepšovat. Je potřeba, aby přidal v produktivitě, nabral zápasovou kondici a vydržel zdravý.

    Slovácko - Hradec Králové: Reichl reflexivně zneškodnil Trávníka
    Video se připravuje ...

  • Libor Kozák

    útočník, 33 let
    Předchozí klub: Puskás AFC (Maď.)

    V české lize:
    Zápasy: 4
    Minuty: 278
    Góly: 1
    Asistence: 0

    V evropských pohárech:
    Zápasy: 1
    Minuty: 18
    Góly: 0
    Asistence: 0

    Čekalo se od něj víc, mnohem víc. Zkušený čahoun, v dresu Lazia Řím nejlepší střelec Evropské ligy, dosud kouče o svých kvalitách nepřesvědčil. Svědík používá bývalého útočníka Sparty víceméně jen v lize, když Mihálik a spol. odpočívají. Kozák se v herním systému mužstva nenašel, trápí se. V Olomouci se sice trefil, ovšem to je málo. Ví se, že Svědík o jeho příchod nestál, ale pracuje s ním tak, aby ho dostal do formy. Až získá větší jistotu, v lize ještě může být platný. Na evropské scéně mu schází lepší pohybová kultura.

    Olomouc – Slovácko: Zlepšený výkon hostů přinesl obrat ve skóre na 2:1 po dorážce Kozáka
    Video se připravuje ...

  • Ondřej Mihálik

    útočník, 25 let
    Předchozí klub: Viktoria Plzeň

    V české lize:
    Zápasy: 3
    Minuty: 168
    Góly: 2
    Asistence: 2

    V evropských pohárech:
    Zápasy: 2
    Minuty: 141
    Góly: 0
    Asistence: 0

    Tento transfer se povedl. Podle Martina Svědíka pozdě, ale přece. Pohyblivý útočník, kterého odložila Plzeň, vyřešil akutní problém Slovácka s rychlostním typem na hrot. Mihálik se na rozdíl od jiných chytil hned a od prvního zápasu je v základu. „Je to o kvalitě hráče,“ poznamenal kouč, jenž si přál, aby odchovanec Jablonce dorazil už před dvojzápasem s Fenerbahce Istanbul v kvalifikaci Evropské ligy. Nakonec musel být rád, že ho měl k dispozici na AIK Stockholm. Za tři duely v lize stihl bilanci 2+2. V případě zranění či trestu však za něj není typologicky podobná náhrada.

    Olomouc – Slovácko: Mihálik prvním gólem v novém dresu srovnal na 1:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud