Štěpán Filípek
7. září 2022 • 04:50

Šádek má v hlavě rychlý computer, říká Pivarník. Pro úspěch využije vše

Autor: Štěpán Filípek, TV iSport
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jeho obrovský osobní triumf. Vždyť Ligu mistrů Plzeň urvala za nejméně pravděpodobných okolností. Bez trenéra Pavla Vrby, s ne tak hvězdným kádrem, bez majitele, za kterého musí sám zaskakovat. Plzeňský boss Adolf Šádek to však dokázal, už počtvrté. Co stojí za jeho sukcesem? „Umí se velmi rychle rozhodovat – a zvlášť, když se krátí čas. To je jeho neskutečně silná stránka, musíte ji obdivovat,“ říká ve speciálním VIDEOROZHOVORU bývalý kouč Viktorie Roman Pivarník. Na druhé straně však také platí, že osobitá postava českého fotbalu ví, kudy běží zajíc… „Snaží se ve prospěch Plzně využít všechny možnosti, které se nabízejí.“ 



Sešli se spolu v sezoně 2016/17. Krom fotbalové spolupráce spolu sedlali stroje značky Harley-Davidson a vyráželi na projížďky. Na jaře se však nerozloučili v dobrém: Šádek Pivarníka odvolal, i když byl s týmem na prvním místě. „To jediné mu vyčítám,“ netají trenér. „Ale už se k tomu nechci vracet. A nebudu kvůli tomu o něm mluvit špatně,“ říká, přičemž důsledně používá zdrobnělinu „Áda“.

Ve videorozhovoru vypráví o Šádkově stylu práce, o tom, jak rozumí fotbalu, proč je pro trenéry výhodné pod ním působit nebo jak si udržuje maximální přehled. „Má v hlavě hodně rychlý computer, který dokáže všechno vstřebat,“ tvrdí Pivarník a odpovídá i na otázku, na čem má plzeňský „generál“ založeny vztahy s hráči. „Jsou mu hodně vděční a hrají jak pro Plzeň, tak pro něho. Jsou jedna rodina,“ líčí. 

Vzpomíná rovněž na své angažmá na západě Čech za změněných podmínek, kdy nastoupila komise rozhodčích Michala Listkiewicze, hovoří o Šádkových zvycích a rozebírá i to, zda generální ředitel a majitel v jedné osobě nepodlehne euforii a nebude si chtít Plzeň místo prodeje silnému investorovi nechat. Řeč je i o podmínce jeho působení v jiném špičkovém klubu. „Trošku se divím, že už v něm není,“ tvrdí Pivarník.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud