Jonáš Bartoš
6. září 2022 • 20:30

Plzeňský trénink na Camp Nou: Bílek žongloval, Šádek ukazoval kapsy

Autor: Jonáš Bartoš, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BARCELONY | V úterý večer většina z plzeňského týmu vůbec poprvé vkročila na slavný Camp Nou. Z travnaté plochy hráči zvědavě okukovali ohromné tribuny betonového kolosu, který v Barceloně pojme téměř sto tisíc diváků. Asistent Pavel Horváth se na hrací ploše pokoušel o góly téměř z poloviny hřiště, David Limberský jako jeden z členů výpravy své parťáky povzbuzoval během otevřené části tréninku z tribuny.



Den před výkopem ve slavném chrámu bylo v plzeňské výpravě veselo. Na trávník slavného chrámu vyběhla parta českého mistra včetně hráčů, co se nevešli na soupisku nebo doléčují zranění ( Radim Řezník ). Pochopitelně všichni okukovali, jak Camp Nou vypadá z trávníku v pozici hráče.

Prázdná aréna vypadá od plochy opravdu monumentálně. Pavel Horváth , který Plzeň vedl na Camp Nou před jedenácti lety jako kapitán, využil příležitosti a nechal se v pozadí ohromných tribun vyfotit. Michal Bílek si s chutí zažongloval uprostřed hřiště, na tribuně počínání bývalých parťáků v úvodní otevřené části sledoval David Limberský . „Je to opravdu velký,“ křičel směrem k hráčům v rozverné náladě.

U hrací plochy sledoval plzeňské počínání i klubový šéf Adolf Šádek. Několikrát si zhluboka oddechl, pohledy a gesty s prázdnými kapsami laškoval s řadou fanoušků, partnerů a osobností klubu, kteří si obdivně fotili a točili prázdný gigantický stadion Camp Nou. Plzeň si výjezd do Barcelony užívá, někdy až trochu nevěřícně. Ale ze slov hráčů i trenérů zní odhodlání na ikonickém stánku uspět. Taky proto majitel klubu i během tréninku možná trochu naoko peskoval hráče i zaměstnance.

Ve středu už bude stadion naplněný téměř po strop. Před jedenácti lety na Plzeň přišlo necelých 75 tisíc, šlo o nejvyšší návštěvu, která kdy na zápas Viktorie přišla. Při startu Ligy mistrů může počet diváků ještě narůst. „Během prvních dvou zápasů sezony na Camp Nou (Rayo Vallecano a Valladolid) byla návštěva přes osmdesát tisíc, nešlo o atraktivní soupeře a ještě byl srpen,“ upřesnila pro deník Sport a iSport.cz reportérka katalánského RAC1 Laia Coll.

Plzeňští fanoušci obsadí sektor pro hosty na vrchu jednoho z rohů stadionu, dorazit má podle informací z klubu zhruba 700 fanoušků. Mnohem víc příznivců se očekává na zápas na Bayernu (4. října), kam to mají západočeští fans blíž a mohou dorazit i autem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud