Jan Vacek
10. září 2022 • 04:55

Brankáři Sparty: Holec v ohrožení, posila či talenti. Blíží se i odchody

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
17
  • Mezi brankáře Sparty patří Florin Nita, nově Matěj Kovář i současná jednička Dominik HolecMezi brankáře Sparty patří Florin Nita, nově Matěj Kovář i současná jednička Dominik HolecFOTO: Koláž iSport.cz

    Fanoušci očekávali příchod křídla, případně defenzivního záložníka. Sparta se ale v závěru letního přestupového období vydala jinou cestou, když z Manchesteru United získala na hostování jedničku reprezentační jednadvacítky Matěje Kováře. Gólmanský cech Letenských se tak znovu rozrostl. Projděte si, jakými gólmany na nejvyšší úrovni aktuálně Pražané disponují.

  • Dominik Holec

    Věk: 28
    Klub: Sparta

    Současná jednička Sparty. V úvodu sezony nepůsobil vůbec jistě, společně s Dávidem Hanckem se podepsal pod osudový gól, který ve Stavangeru poslal Letenské z Konferenční ligy. Ani v prvních ligových kolech nebyl bezchybný, postupem času však svou výkonnost ustálil. Skvělými zákroky uchránil mužstvo od porážek v Jablonci a doma se Zlínem. Otázkou je, zda si svou pozici po příchodu Matěje Kováře udrží.

    Obrovská chyba Hancka s Holcem! Podívejte se, jak Sparta přišla o Evropu
    Video se připravuje ...

  • Matěj Kovář

    Věk: 22
    Klub: Sparta

    Posila last minute. V úplném závěru letního přestupového období získala Sparta z Manchesteru United talentovaného brankáře Matěje Kováře. Jednička reprezentační jednadvacítky naposledy působila v Burtonu v anglické League One, v minulosti oblékala i dres Swindonu. Je velmi pravděpodobné, že rodák z Uherského Hradiště brzy dostane mezi třemi tyčemi příležitost.

    Matěj Kovář po příchodu do SpartyFoto AC Sparta Praha

  • Milan Heča

    Věk: 31
    Klub: Sparta

    Zkušený gólman, jenž ve Spartě momentálně plní roli dvojky. V probíhající sezoně dosud nenastoupil, na kontě má pouze jeden start za druholigové béčko. S ohledem na Kovářův příchod není pravděpodobné, že by se v nejbližším období dostal na hřiště. Po sezoně mu na Letné vyprší stávající kontrakt.

    Sparta - Slovácko: Zákrok zápasu - Heča zneškodnil Vechetu zblízka
    Video se připravuje ...

  • Vojtěch Vorel

    Věk: 26
    Klub: Sparta

    V létě se vrátil po dvou letech z hostování v Českých Budějovicích. Očekávalo se, že by si mohl sáhnout na pozici jedničky, k tomu se ale nikdy nepřiblížil. V přípravě odchytal dohromady pouze 75 minut, v soutěžním utkání šanci nedostal. Naskočil pouze do jednoho duelu za béčko. S ohledem na příchod Kováře se na tomhle stavu v nejbližší budoucnosti nejspíš nic nezmění.

    Brankář Vojtěch Vorel v letní přípravě se SpartouFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Florin Nita

    Věk: 35
    Klub: Sparta

    Ještě před rokem měl místo v brance předplacené a patřil mezi hlavní opory týmu. Koncem podzimu ale došlo ke zlomu poté, co si Nita v rumunských médiích postěžoval na svou pozici v týmu. Po porážce 0:4 na hřišti Slovácka ve druhé polovině listopadu už se totiž do branky nevrátil. Prohlášení zkušeného brankáře vztah s klubem narušilo, rodák z Bukurešti od té doby neodchytal ani minutu. A velmi pravděpodobně se na tom už nic nezmění. Smlouvu má do příštího léta.

    České Budějovice - Sparta: Hostující fans skandují Florin Nita
    Video se připravuje ...

  • Hugo Jan Bačkovský

    Věk: 22
    Klub: Bohemians

    Formou dlouhodobého hostování hájí barvy Bohemians, v ročníku 2020/2021 odchytal pět zápasů, v minulé sezoně přidal 12. V této sezoně ale zatím na svou šanci čeká. Trenérský štáb „klokanů“ totiž sází na zkušeného Romana Valeše, jenž dosud odchytal plný počet minut.

    Hugo Jan Bačkovský v dresu BohemiansFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Jan Čtvrtečka

    Věk: 24
    Klub: Dukla

    Podobný případ jako Bačkovský. Uplynulé dvě sezony hostoval v Teplicích, kde dohromady absolvoval 17 startů. Pozici trvalé jedničky si ale na Stínadlech nevybojoval. V létě zamířil na další hostování, tentokrát do druholigové Dukly. Naskočil do úvodních tří duelů, tradiční klub ale všechny prohrál. Od té doby čtyřiadvacetiletý chlapík s rukavicemi příležitost nedostal.

    Jan Čtvrtečka v dresu Teplic proti SlaviiFoto Pavel Mazáč / Sport

  • František Kotek

    Věk: 23
    Klub: Táborsko

    Další ze seznamu hostů. Kotek strávil čtyři roky ve sparťanské rezervě, vyniká především velice kvalitní hrou nohama. Od nové sezony působí v druholigovém Táborsku, v pěti dosud odchytaných duelech inkasoval dohromady devět branek. Naposledy byl v akci 26. srpna při porážce 0:3 v Jihlavě.

    Brankář František Kotek během zápasu s BohemiansFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Jakub Tůma

    Věk: 20
    Klub: Sparta B

    Ve sparťanském béčku dlouho čekal na příležitost, po odchodu Kotka se před ním letos v létě otevřela. V úvodu sezony se nicméně nevyvaroval několika zaváhání a laciných inkasovaných branek.

    Dvacetiletý Jakub Tůma se dočkal příležitosti v rezervě SpartyFoto sparta.cz

  • Filip Nalezinek

    Věk: 19
    Klub: Sparta B

    Talentovaný gólman, kterého Sparta získala v závěru posledního přestupového období z dorostu Pardubic. Vytáhlý brankář je od nové sezony členem rezervního týmu, na první odchytané minuty ale stále čeká.

    Filip Nalezinek patří mezi talentované gólmany SpartyFoto sparta.cz

Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud