Premium
10. listopadu 2022 • 14:50

Bassey krásně trefil první gól, ale... V Plzni se nechytil, je to s ním složité

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za Plzeň nastoupil ve středu do 17. zápasu, teprve poprvé v klubu ochutnal gólovou radost. Fortune Bassey (24) završil skóre proti brněnské Zbrojovce (4:0) krásnou brankou. Z velké dálky praštil do balonu a potěšil domácí publikum, trenéry a jistě i sebe. Angažmá nigerijského útočníka totiž zatím neprobíhá dle představ. „Jeho pozice není jednoduchá,“ připustil po posledním domácím utkání sezony trenér Viktorie Michal Bílek.



Bassey čekal na první plzeňskou soutěžní trefu od začátku srpna, kdy dorazil do kabiny Viktorie jako letní posila číslo třináct. Do zápasu se Zbrojovkou odehrál 16 zápasů s trýznivou bilancí 0+0. Až proti Brnu vyšvihl záblesk toho, proč ho vedení Plzně přivedlo.

Do hry šel v 84. minutě místo dvougólového muže zápasu Tomáše Chorého. Po šesti minutách na trávníku předvedl mimořádnou parádu. Při protiútoku vystřelil z více jak třiceti metrů a nechytatelnou ranou pečetil skóre na 4:0. Nádherný gól, první za Viktorii!

„Přišel sem jako hráč, který góly umí dávat. V hlavách jsme měli to, jak za Budějovice hrál výborně, konkrétně proti nám dal gól a dělal nám velikánské problémy. Hodně jsme si od něj slibovali. Jeho pozice není jednoduchá, když na jeho postu hraje výborně Choras (Tomáš Chorý). Věřím, že mu branka pomůže do dalších zápasů,“ prohlásil po utkání plzeňský kouč Michal Bílek.

Bassey přišel do Plzně na začátku srpna. Viktoria při jistotě evropského pohárového podzimu rozšiřovala kádr a povedlo se upéct roční hostování s opcí z maďarského Ferencvárose Budapešť. Důrazný a gólový útočník byl braný jako Šádkův majstrštyk

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud