Ondřej Škvor
15. listopadu 2022 • 18:05

Franěk končí. Loučí se hrubou chybou jako VAR. Předtím nezvládl testy

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích ho postavila mimo službu do konce podzimu. Rozhodčí Pavel Franěk se nyní rozhodl, že si pauzu prodlouží nadobro. Sám skončil. Jeho posledním utkáním se tak stal šlágr Plzeň–Sparta, kde od videa přehlédl Chorého surovou hlavičku.



Ještě v pondělí, dva dny po své hrubce, o své budoucnosti neměl jasno. „Já nevím. Těžko předbíhat,“ odpověděl iSport.cz, na otázku, zda právě rozhodoval svůj poslední duel.

Teď už to ví, je konec. Své rozhodnutí sdělil komisi rozhodčích. „Ano, je to pravda. Rozhodl jsem se skončit,“ potvrdil pro iSport.cz.

Osmačtyřicetiletý rozhodčí odpískal během šestnácti sezon 262 prvoligových zápasů, po Pavlu Královcovi druhý největší počet ze všech sudích. V poslední době však už tuto statistiku nevylepšoval. Protože nesplnil fyzické testy, působil právě jako VAR.

Na této pozici se také rozloučil, a to právě hrubou chybou. Chorého úder hlavou do Sörensenovy hlavy nepovažoval za zákrok, kvůli kterému by měl doporučit hlavnímu sudímu přezkum. „Rozhodl jsem se po dlouhém přemýšlení ukončit činnost specialisty VAR. Bylo mi ctí pohybovat se v profesionálních soutěžích osmnáct let. Můj čas se naplnil a je třeba jít dál,“ měl Franěk napsat ve zprávě svým kolegům rozhodčím.

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud