Premium
9. února 2023 • 11:30

Veselý klokan skáče ke stropu. Hašek: Bohemians mají trenéra budoucnosti

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý rok v květnu se potili v baráži, s nalomenou dušičkou se obávali tragického vyznění sezony. Devět měsíců poté sleduje Česko pozoruhodný výstup z podpalubí. Bohemians jsou po osmnácti kolech FORTUNA:LIGY usídlení na čtvrté pozici, hned pod tuzemskou „svatou trojicí“ a útočí na dorovnání historického ročníku 2001/02. Vzhled „klokanů“ razantně změnil Jaroslav Veselý. „Jde o trenéra budoucnosti,“ říká Ivan Hašek.



Byl první jarní den. Luděk Klusáček odevzdal v Ďolíčku klubové věci a vytočil číslo svého asistenta Jaroslava Veselého. „Vezmi to po mně,“ naléhavě pravil. Odpověď byla odmítavá. „Zapomeň, tohle nemůžu.“ Z nastalé situace byl „špatnej“. Nakonec kývl. „Ale až po několika telefonátech a na Luďovo naléhání,“ vypravoval později.

Mužstvo Veselý převzal na třináctém místě. Dva body od ponoru do baráže, ve stavu, kdy jedno dobré rozhodnutí na trávníku okamžitě střídala tři špatná. Tým demoralizovala řada individuálních katastrof, prohřešků proti dobrým fotbalovým mravům.

Někdejší gólman Letohradu a rezervy Hradce Králové (jednou se dokonce objevil na lavičce v ligovém zápase s Blšany coby náhradník Stanislava Vahaly) nakonec do nevyzpytatelné baráže s Bohemians musel. Ambiciózní Opavu ale vystřílel. U Botiče vydechli úlevou.

Během útrpné cesty za záchranou začal Veselý od základů měnit identitu kulhajících „klokanů“. „Jakmile se dostal ke kormidlu, nastavil nějaká pravidla a věci, které se budou dodržovat,“ vybavil si obránce Lukáš Hůlka.

Co konkrétně? Zapracoval na

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud