Jan Vacek
Premium
10. února 2023 • 05:00

Případ Kuchta. Co dělá Sparta špatně? Inspirovat by se měla u rivala

Autor: Jan Vacek, David Rozlivek, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni v létě za bouřlivé atmosféry nazul sparťanské kopačky. Od Jana Kuchty se čekalo jediné: góly, hromady gólů. Po víc než polovině sezony je ovšem evidentní, že se realita od původních předpokladů diametrálně liší. Reprezentační střelec je na kótě pouhých čtyř tref. K manévrům, jež pořádal ještě v dresu Slavie, se dosud nepřiblížil. Důvod? Letenští dosud nenašli efektivní způsob, jak Kuchtu vytěžit. Inspirovat by se při tom mohli právě svým rivalem.



O tom, že Jan Kuchta umí dávat góly, netřeba vést sáhodlouhé dišputace. V sešívaném trikotu jich jen ve FORTUNA:LIZE za sezonu a půl nasázel 24. To dělá v průměru 0,56 branky na utkání. Navíc s úspěšností střelby 28 procent.

Ve Spartě je naopak de facto na polovině těchto hodnot. A to začíná být s ohledem na fakt, že se ročník (ve kterém navíc Kuchta na Letné pouze hostuje) převalil do své druhé poloviny, alarmující.

„Není pochyb, že se teď Kuchtičovi střelecky nedaří. Pracuje tvrdě v zápase i na tréninku, ale přál bych si, abychom víc využili jeho předností,“ přiznal po utkání s Mladou Boleslaví, které Kuchta opět opouštěl s prázdnými kapsami, trenér Brian Priske.

Kde je tedy hlavní problém? Primárně v tom, jak odlišně obě „S“ šestadvacetiletého útočníka využívají. Zatímco ve Slavii dostával Kuchta

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud