Jonáš Bartoš
Premium
22. února 2023 • 04:50

Nejhorší jaro Plzně za pět let. Bílek potřebuje trefit sestavu, říká Pivarník

Autor: Jonáš Bartoš, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V uplynulých sezonách pravidelně vlétli do jara jako vyhladovělá zvěř po zimě. Sbírali body, budovali herní sebevědomí. Aktuální start roku ale potkal plzeňskou Viktorii v jiném rozpoložení. Obhájce titulu poztrácel za čtyři kola šest z dvanácti bodů a řeší nepříjemnou krizi. Bílkovu souboru to neladí, trápí jej ztráta formy některých opor. V širokém kádru se nabízí možnosti, jak mužstvo z letargie probrat. Včetně úpravy herního systému, jenž momentálně hapruje.



Viktoria vstoupila do jara s bilancí dvě výhry, dvě prohry, šest získaných bodů, šest vstřelených a šest inkasovaných gólů. Po nepříjemných ztrátách přepustila v tabulce vedení Slavii, dotahuje se na ni i nažhavená Sparta, která aktuálně ztrácí pouhé tři body.

Z odehraných čtyř jarních kol rezultuje nejhorší bilance Plzně za uplynulých pět let. Méně bodů posbírala naposledy na jaře 2018 ještě pod Pavlem Vrbou. Podzimem tehdy profrčela s obrovským náskokem, ale pak výrazně ztrácela a měla velké problémy, aby nakonec udržela vedení a uhrála titul. Ve čtyřech kolech tehdy brala pět bodů za dvě remízy, jednu výhru a jednu prohru.

Článek pokračuje pod grafikou

Aktuální Plzni se vydařila zimní příprava, jenže ligová realita přináší klubu nepříjemné starosti. Tým kouše od neděle třetí prohru v rozehraném ročníku, dvě z nich utrpěl v novém roce. Plzni nevyšel vstup do jara proti Hradci, ideální výkon nepředvedla ani doma proti Budějovicím. Jediný zápas, který Viktoria obstojně zvládla, byl výjezd v Brně, kde otočila utkání a vyhrála 3:1. Výsledkovou lekci utrpěla i naposledy na Slovácku. „Úplně bych neřekl, že jsme hráli špatně. Aktivita z naší strany byla, hrálo se na těžkém terénu, hodně to skákalo. Šance jsme si vytvářeli,“ hodnotil trenér Michal Bílek vystoupení v Uherském Hradišti.

Šéf západočeské lavičky na veřejnosti chrání svůj celek, za dveřmi kabiny mluvil téměř jistě jinak. Pokud ne, lhal by sobě i hráčům. Kdo sleduje plzeňské zápasy, vidí, že někteří členové západočeské skvadry bojují s výrazným poklesem formy. V klubu se vstupem do jara určitě spokojeni nejsou. Důkladně přemýšlí o tom, jakým způsobem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud