1. března 2023 • 12:50

Liga očima fanoušků: Zrodila se hvězda? Pánové v Plzni, probudíme se

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Jaká je po víkendovém kole FORTUNA:LIGY nálada v táborech fanoušků předních klubů? Rozdílná... Na Slavii jsou po výhře nad Slováckem spokojení a chválí nový objev, tři body získala i Sparta. Veliké rozpaky naopak panují v Plzni a hlavně v Ostravě. Projděte si tradiční sloupky fotbalových příznivců.

  • SLAVIA PRAHA

    Christos Zafeiris: zrodila se hvězda?

    „Sešívaní“ porazili Slovácko a poprvé v základní sestavě nastoupil Christos Zafeiris. Věřím, že nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že se takřka okamžitě zapsal do srdcí drtivé většiny fanoušků. Čerstvě dvacetiletý fotbalista předvedl nadprůměrnou technickou vybavenost, k tomu navíc obdivuhodný přehled ve hře, dobrou kondici a solidní zdatnost v soubojích. Samozřejmě, byl to zatím jen jeden zápas a rozhodně nebylo vše dokonalé, pozitiva ovšem jednoznačně převažují.

    Na mysl tak fanouškům rozhodně musí přicházet spousta zajímavých otázek. Dokáže takové výkony opakovat pravidelně? Má ve svém repertoáru také lepší střelbu, než ukázal v neděli? Zvládne eliminovat ze své hry ztráty v nebezpečných prostorech? Jak by se dala poskládat sestava, aby v ní byl Zafeiris spolu s Petrem Ševčíkem?

    A jak dlouho je reálné, aby Zafeiris ve Slavii vydržel? Na neúspěch v Teplicích přišla adekvátní reakce, nyní je však nutné ji zopakovat v Českých Budějovicích. Už víme, že samy se takové zápasy nevyhrají.

    ONDŘEJ KREML. 40 LET, VĚDECKÝ PRACOVNÍK

    SESTŘIH: Slavia - Slovácko 2:0. Po rozích Zafeirise dvakrát udeřil Olayinka
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Stabilní výkonnost, to je oč tu běží

    Kdo čekal ve Zlíně pytel gólů, mohl být částečně uspokojen, i když já jsem čekal, že hlavně do sítě soupeře. Jak ukázala druhá půle, vrátili jsme se v čase zpět. „Olomoucké“ zahájení, dobré pokračování, ale sevřený zadek nakonec! Takhle si útok na titul nepředstavuji.

    Rozumím, že trenér hovoří o tom, že je třeba hledat na hře zejména pozitiva. I mně je tento přístup vlastní. Ale když jsme druhý poločas jasně horší a jenom se štěstím udržíme těsné vítězství, musím se ptát, kdeže je ta radost, a hlavně lehkost z minulého utkání? Byl snad Zlín těžký soupeř? Pozitivem dva góly Čvančary, které od něho čekáme, a Kuchtovy šance, pohříchu neproměněné. Věřím, že jeho čas ještě přijde, pokud bude dostávat přihrávky do běhu a pohlídá si ofsajdové postavení.

    Ještě k obehrané písničce, pozici brankáře. Mládí vpřed a jasná jednička, dobře. Přehnaná suverenita, ať hraná, či skutečná, špatně. Data Matěje Kováře také nic moc. Takže kluci, plujme dále na vítězné vlně, a kapitán ať dovede loď do cíle na stupni nejvyšším.

    MILOŠ KOLÁŘ. 71 LET, FOTBALOVÝ DŮCHODCE

    SESTŘIH: Zlín - Sparta 2:3. Velký comeback Ševců, Letenští se báli o výhru
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Nemá to náboj, probuďte se!

    Inu, jaro nás ještě nezasáhlo. V ochozech byla tentokrát zima jako u tučnáků a na hřišti tráva pod kopačkami našich hráčů také nehořela. Zápas s Libercem opět takový nijaký. Od začátku bylo znát, že body potřebujeme. Snaha byla, ale spíš v křeči. Zdá se mi prostě, že to nemá ten úplně správný náboj. Jo, na Liberec to stačilo… Ale kdybychom se chtěli takhle prezentovat v chrámu drahoty, jsou jen dvě možnosti. Zaparkovat autobus u svého vápna a modlit se, ať slátanci kopou pánubohu do oken a zbytek pochytá Staněk. Anebo hrát profesorsky jako doteď, s prstem v nose, dostat čtyřku, stáhnout ocas a jet domů. Obojí je k ho…

    Takže, pánové, probudíme se. Máte ještě před sebou Olomouc na rozehrání a potom už půjde do tuhého. My to pětikilo za lístek obětujeme, ani cesta není zadarmo. Výlet cca za talíř. Ale rád bych za to viděl velkou, obrovskou snahu o úspěch. Bojovnost, to nás musí zdobit. Myslím, že nám těžko někdo branku věnuje tak jako brankář Liberce tenhle víkend. Tak tradá a do toho! Čest královně Viktorce!

    KOVI. 54 LET, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Plzeň - Liberec 2:1. Další ubojovaná výhra mistra, rozhodl Mosquera
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Ukončeme etapu rádoby velkoklubu

    Další domácí prohra, tentokrát s Hradcem, ještě více umocnila frustraci fanoušků jak ze špatných výkonů a výsledků, tak hlavně z neplnění dlouhodobých plánů klubu v podobě pohárové účasti. Vypadá to, že áčko se netočí v kruhu ani nestagnuje, ale jde dolů.

    Na podzim jsme měli pod trenérem Vrbou z prvních pěti zápasů pět bodů. Na jaře máme za stejný počet zápasů ještě o bod méně.

    Mám pocit, že by se mělo v klubu stát něco většího než jen v létě vyměnit pár hráčů v kádru. Měl by nastat konec etapy Baníku jako rádoby velkoklubu, který každý rok vykřikuje nesmyslný útok na poháry. Měli bychom se vrátit zpátky na zem, k respektu a hlavně k tvrdé práci, která tento klub a region vždy zdobila. Přichází doba, kdy se bude dělit zrno od plev.

    Pokud se tohle nestane, nemusí to dopadnout s naším Baníčkem dobře. Fanoušci jsou buďto naštvaní, nebo se jednoduše o Baník přestávají zajímat. A to je na tom to nejhorší…

    DAVID LIVEČ. 42 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - Hradec Králové 0:2. Trápení pokračuje, druhá domácí prohra v řadě
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Vedení, které měla Bohemka udržet

    Zbytečná domácí ztráta. Jinak se souboj se Zbrojovkou pojmenovat nedá. Trenér Veselý poměrně zajímavě zamíchal sestavou a mimo jiné poslal do stoperské trojice mladého Kadlece. Dost možná ani neměl na výběr, ale tento krok se mi zamlouvá. V úvodu utkání VAR správně odvolal po jedné brance. Nevím, jak se k tomu staví hráči, ale divák z toho je rozpačitý. Na jedné straně se chrání (někdy) pravidla, na druhé jsou extrémní výkyvy emocí, kdy se z euforie propadá až ke vzteku.

    Po ose Jánoš – Köstl – Prekop získala Bohemka parádně vedení, které měla udržet. Brno, až na Řezníčka, nepředvedlo dopředu téměř nic. I to stačilo. Jakub prokázal, že je v solidním laufu a v podstatě sám prošel středem obrany – 1:1. Na rovinu říkám, že ten kluk mě fakt baví. Co mě naopak naprosto zarazilo: trenér provedl střídání připravené ještě před inkasovanou brankou. V době, kdy potřebuješ skórovat, poslat na plac kluka, který je nevýrazný i dozadu, natož dopředu, a na lavici sušit lepší ofenzivní hráče, je trochu nepochopitelné. „Klokani“ bojují!

    VÍT LUKEŠ. 30 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Bohemians - Brno 1:1. Čtyři góly, dva odvolané. Pálil Řezníček
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud