Jonáš Bartoš
Premium
9. března 2023 • 15:40

Krejčí: Květ místo Kalvacha nebyla dobrá volba. Co pomůže Chorému?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvěma trefami rozhodl Plzni zápas proti Českým Budějovicím (2:1), v sezoně už zvládl jedenáct zásahů. Roman Květ (25) se v nouzi při zranění Lukáše Kalvacha zatáhl na pozici defenzivního štítu. Ideální řešení to není, záložník s výborným zakončením na defenzivnějším postu neprodá své ofenzivní kvality. „Už v Bohemce se stal žhavým zbožím,“ říká pro iSport Premium někdejší trenér Plzně nebo reprezentační jednadvacítky Karel Krejčí (54).



Blíží se velký souboj ligového jara, v sobotu míří Plzeň na Slavii. Ani jeden z týmů není v ideálním rozpoložení, nejlepší týmy soutěže ztratily v předchozím kole. Západočeši zaváhali doma s Olomoucí (1:1), Pražané zase senzačně nechali všechny body v Budějovicích (0:1). „Rozhodnou detaily,“ říká Krejčí.   

Hodí se Roman Květ na pozici zraněného Lukáše Kalvacha?
„Květáka (Romana Květa) jsem víceméně objevil, když jsem trénoval reprezentační dvacítku, vzal jsem ho do nominace. Na jednom srazu mi popadali střeďáci, kteří se mnou pravidelně jezdili. Do Švýcarska jsem tenkrát bral poprvé Janoška s Květem, vyhráli jsme tam 4:1 a oba sehráli výborný zápas. Od té doby se mnou pravidelně jezdili na každý sraz. Roman v té době hrál na pozici šestky, případně osmičky, nastupoval tam i v Příbrami, kde se zviditelnil. Ale v Bohemce se stal žhavým zbožím, když nastupoval na vyšších pozicích.“

Překvapilo vás, že se v Plzni zase zatáhl do defenzivnější role?
„Samozřejmě chápu, že se jim zranil klíčový hráč Kalvach, naopak se uzdravil Sýkora a na ofenzivní posty mají ještě Vlkanovu, Vydru a další, takže docela přetlak. Ale překvapilo mě, že s Romanem hýbali.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud