Jonáš Bartoš
Premium
14. března 2023 • 04:55

Plzeňské jarní trápení: Bílek hraje i o smlouvu, přesvědčí bosse Šádka?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř dva roky trvá angažmá Michala Bílka v plzeňské Viktorii. Oslavil titul, mužstvo dostal do Ligy mistrů a pomohl klub zachránit před ekonomickým krachem. Současná situace ale vypadá trýznivě. Obhájce ligového trůnu rozdýchává porážku na Slavii (1:2), prožívá výsledkový i výkonnostní sešup. Jak z krize ven? Majitel Adolf Šádek logicky řeší i otázku budoucnosti trenérského štábu, kterému navíc po sezoně vyprší kontrakt.



„Michal Bílek je za mě suverénně nejlepším trenérem v Česku,“ tvrdil Šádek v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz ještě během zimního soustředění ve Španělsku. Vstup do nového roku ale přináší zásadní obrat – přibývající ztráty rozkývaly židli trenéra, který je za obrázek současného stavu plzeňské hry zodpovědný.

Bílek po svém nástupu podepsal kontrakt na dva a půl roku, který vyprší na konci sezony. Smlouvy končí také asistentům Pavlu Horváthovi, Marku Bakošovi a Matúši Kozáčikovi. V případě hlavního kouče může do konce května vedení uplatnit opci. Zatím ale vývoj nesměřuje k tomu, aby si obě strany v brzké době podaly ruce znamenající prodloužení spolupráce.

Šádkovi ani dalším členům vedení se pochopitelně nelíbí stávající výsledky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud