23. března 2023 • 17:40

Pyroshow přijde Slavii draho, Tribuna Sever v podmínce. Baník už natvrdo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uložila Slavii pokutu čtvrt milionu korun za to, že fanoušci při utkání 23. kola první ligy s Plzní použili velké množství pyrotechniky. Pražané mají zároveň podmínečně uzavřenou Tribunu Sever, kde sídlí „kotel“, na jedno soutěžní utkání ve dvouměsíční zkušební době. Disciplinární komise o tom informovala v komuniké.



Povinnost pořadatele porušila také Ostrava, která sehraje příští domácí ligový zápas s Libercem bez diváků v „kotli“. Baník má částečně uzavřený stadion za pyrotechniku v duelu se Spartou, při kterém už Slezané byli v podmínce. Ostravský klub navíc zaplatí pokutu 70 tisíc korun.

Šlágr mezi Slavií a Plzní (2:1) kvůli pyrotechnice v sektorech Tribuny Sever začal později. „Použití pyrotechniky vedlo mimo jiné k odložení začátku utkání o téměř sedm minut a šlo o nebezpečný typ vystřelovací pyrotechniky v počtu několika desítek kusů,“ řekl předseda disciplinární komise Richard Baček.

„Věříme, že se pořadatelé klubu i fanoušci Slavie podobně jako v minulosti s vědomím odloženého trestu v následujících zápasech zachovají tak, aby nemuselo dojít k jeho naplnění,“ uvedl Baček s tím, že komise nehodlá na trestání „pronesení a použití pyrotechniky“ nic měnit.

Viktoria Plzeň dostala pokutu 60 tisíc korun za nevhodné chování svých příznivců (použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky a vhazování předmětů na hrací plochu).

Ostravští fanoušci podle komise téměř v každém utkání pronášejí do svého sektoru velké množství pyrotechniky, což navzdory podmínce zopakovali i při domácí porážce 0:3 se Spartou.

„Disciplinární komise došla k závěru, že se opakovaně jedná o pochybení klubu jako pořadatele utkání, a proto rozhodla o proměnění podmínky v trest uzavření sektoru domácích fanoušků tzv. kotle na jedno utkání,“ uvedl Baček. Sparta zaplatí 70 tisíc korun za to, že její příznivci v Ostravě použili pyrotechniku, dopustili se výtržností a rasistických projevů.

Teplice zaplatí 20 tisíc korun za nevhodné chování svých fanoušků, kteří při domácím zápase 23. ligového kola s Brnem (1:1) vhazovali předměty na trávník.

Výběr nejvyšších pokut za fanoušky v lize

500 000 a 350 000 korun:
Březen 2019 - Plzeň dostala pokutu půl milionu korun po utkání se Spartou na Letné, v němž pyrotechnika hozená ze sektoru pro hosty zranila několik diváků. Pořádající Sparta musela za výtržnosti diváků zaplatit 350 000.

300 000 korun:
Duben 2019 - Slavia a Sparta dostaly pokutu 300 000 korun za nevhodné chování fanoušků, kteří při derby v Edenu vedle nevhodných pokřiků používali zakázanou pyrotechniku. Hosté ji navíc házeli na hrací plochu.

Květen 2022 - Slavia obdržela za několik incidentů a porušení povinností pořadatele v zápase proti Plzni pokutu 300 000 korun. Vršovický klub dostal i trest podmínečného uzavření severní tribuny a části hlavního ochozu stadionu v Edenu, a to na jedno soutěžní utkání se zkušební lhůtou na dva duely.

250 000 korun:
Srpen 2019 - Slavia dostala pokutu 250 000 korun po výtržnostech v utkání proti Olomouci, v jehož závěru naházelo několik příznivců červenobílých pyrotechniku do sektoru hostů. Navíc musela odehrát jeden zápas bez diváků.

Březen 2022 - Sparta dostala pokutu 250 000 korun kvůli chování fanoušků v pražském derby, které v závěru přerušil na osm minut požár v "kotli" hostů. Domácí Slavia dostala pokutu o 100 000 korun nižší.

Říjen 2022 - Slavia obdržela pokutu čtvrt milionu korun za výtržnosti fanoušků v utkání v Plzni. Příznivci červenobílých poničili zařízení stadionu, vhazovali mezi domácí diváky předměty včetně pyrotechniky a také napadli hasiče. Plzeňský klub musel po utkání zaplatit 110.000 korun.

Březen 2023 - Slavia dostala pokutu čtvrt milionu korun za to, že fanoušci v utkání s Plzní použili velké množství pyrotechniky. Pražané mají zároveň podmínečně uzavřenou Tribunu Sever, kde sídlí kotel, na jedno soutěžní utkání ve dvouměsíční zkušební době.

Šmicer o sektorech: Mají české kluby odvahu riskovat?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud