11. dubna 2023 • 18:36

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Fulnek měl vidět červenou. Ofsajd Čvančary v pořádku

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Dva ofsajdy, které mezi fotbalovou veřejností vzbudily velkou pozornost. A minimálně v případě nególu Ivana Schranze mají velký vliv ve vývoji boje o titul. Potenciální slávistický gól na 2:1 v Mladé Boleslavi nebyl uznán po přezkumu VAR. Po stejném postupu byl odvolán taky gól Tomáše Čvančary v Pardubicích. Boleslav navíc proti Slavii měla dohrávat v deseti. A co plzeňské nepenalty? Je tady nový díl Zlaté píšťalky.

  • Pavel Orel 8

    Plzeň – Jablonec 3:2

    Neudělil žádnou kartu a přispěl k plynulému průběhu zápasu. Domácí chtěli dvakrát pokutový kop. Chramostovi spadl míč na předloktí (31.), sudí ale situaci pustil, paže byla v tolerovaném úhlu od těla. V závěru se Havel prodíral přes Krále (88.), který šel do krkolomného skluzu, ale z dostupných záběrů není zřejmé, že by soupeře opravdu podťal. Spíš to vypadá, že Havel začal padat už před případným kontaktem, balon už byl mezitím takřka v zámezí. Orel mohl klidně plzeňského hráče napomenout.

    SESTŘIH: Plzeň - Jablonec 3:2. Epesní drama rozsekl střídající Vydra
    Video se připravuje ...

  • Dominik Starý 8

    Olomouc – Bohemians 2:2

    Vlastně řešil pouze jednu složitější situaci, po které chtěli hosté pokutový kop. Jan Matoušek v 62. minutě obral o míč váhajícího olomouckého stopera Lukáše Greššáka a řítil se z pravé strany na brankáře Matúše Macíka. Faulem to opravdu na první pohled zavánělo, protože útočník hostů se dostal přes obránce, který po něm sahal rukama. „Vypadalo to všelijak...“ ušklíbl se trenér Pražanů Jaroslav Veselý. Při detailnějším pohledu jde však vidět, že Matouškovi spíše podklouzla noha, což způsobilo pád. Takže správný verdikt. Celé utkání zvládl sudí s velkým přehledem.

    SESTŘIH: Olomouc - Bohemians 2:2. Obrat, pak smutek. Show dvou střelců
    Video se připravuje ...

  • Dalibor Černý 7

    Pardubice – Sparta 0:2

    Hlavní moment jinak velmi klidného zápasu se točil okolo neuznané Čvančarovy branky (50.). Až po duelu byl k dispozici záběr z ofsajdové kamery, podle něhož VAR správně posoudil situaci, kdy se Haraslín vracel zpět pro míč už z postavení mimo hru. Asistent Machač měl zvednout praporek u situace, kdy byly tři pardubičtí hráči v ofsajdu před Krobotovým neuznaným gólem (62.). Dříve měl být nahoře i ve chvíli, kdy byl Pavel Černý u míče pozdě a Krejčího štrejchnul podrážkou do kolene (78.). Sudí Černý tak situaci i proto neposoudil jako faul, jinak měl napomínat.

    SESTŘIH: Pardubice - Sparta 0:2. Letenští před derby vedou ligu před Slavií
    Video se připravuje ...

  • Lukáš Nehasil 7

    Slovácko – Baník 0:1

    Další přesvědčivý výkon rozhodčího, který se velmi slibně etabluje mezi elitou i díky svému klidnému, ale rozhodnému projevu. A to se zvlášť ve vypjatém duelu regionálních rivalů počítá. Už od prvních vteřin trestal zákroky za hranou, a tak se mu duel nevymkl z rukou. Karetní tresty rozdal všechny správně. Ve 21. minutě ve vápně Kalabiška nechal nohu v souboji s Buchtou, který se skácel na zem. Hraniční souboj, klidně se mohlo pískat, ale v pořádku, že byl sudí benevolentní.

    SESTŘIH: Slovácko - Baník 0:1. Hosté berou důležitou výhru, trefil se Bitri
    Video se připravuje ...

  • Jan Všetečka 7

    Brno – Hradec Kr. 1:2

    Sice nepískal každou drobnost, ale od začátku správně zvolil maličko přísnější metr, hostům nepromíjel tvrdé dohrávání soubojů, které bylo leckdy za hranou. To ostatně rozčílilo ke konci i hradeckého asistenta Hejkala, kterého potrestal žlutou kartou. Na hřišti rozdal šest napomenutí, mezi nimi na obě strany karetně ohodnotil šarvátku Texla s Kubalou, který domácímu hráči vyčinil, že z jeho pohledu padl k zemi příliš ochotně (25.). Musa Alli si ve vápně chtěl dojít pro penalty, ale nedovolený zákrok to ze strany Rady ani Ryneše nebyl (45., 90+5.). 

    SESTŘIH: Brno - Hradec Králové 1:2. Ryneš bombou vystřelil hostům vítězství
    Video se připravuje ...

  • Tomáš Batík 6

    Č. Budějovice – Teplice 0:3

    Na jihu Čech odřídil poklidný duel, v němž nemusel řešit sporný okamžik, kterým by do průběhu zápasu výrazněji zasáhl. Od počátku zvolil volnější metr, který však zvládnul udržet a přispěl tak k plynulejší hře. Vystačil si se třemi žlutými kartami, které tasil v jednoznačných situacích. Zápas zvládl s přehledem.

    SESTŘIH: České Budějovice - Teplice 0:3. Vzestup Severočechů, trefil se i Fila
    Video se připravuje ...

  • Jan Machálek 5

    Ml. Boleslav – Slavia 1:1

    Schranzův ofsajd před potenciálním gólem na 1:2 rozklíčoval až VAR Hocek. Bez kalibrované čáry by se do podobného zásahu mnozí kolegové nepustili, odvážný, ale správný tah (82.). Fulnek kopl M. Juráska podrážkou do rozkroku, měl dostat rovnou červenou kartu (85.). Dvakrát chtěl Tecl penaltu, v obou případech ale sudí mlčel, spíš správně. Šimek si počínal na hraně (23.), ale Kubistovo dostoupení na faul nebylo (55.). Matějovského dupnutí na Oscara bylo zbytečně ostré, ale žlutá karta stačila (39.). Kapitán domácích se angažoval ve více potyčkách vyostřeného duelu.

     

  • Tomáš Klíma 5

    Liberec – Zlín 2:1

    Jen s pomocí videa zvládl dva zásadní momenty. Penaltu v 68. minutě, kdy hostující Simerský srazil pronikajícího Červa měl odpískat rovnou. Momentu byl blízko a byl poměrně jasný. VAR pak zachránil asistenta Arnošta o deset minut později, kdy skóroval Rondič, který dorážel míč odražený po přímém kopu Tupty. Tady byla situace složitější, ale útočník z Bosny a Hercegoviny opravdu vybíhal z ofsajdu.

    SESTŘIH: Liberec – Zlín 2:1. Výhru gólem a asistencí zařídil Rondič, ševci snížili v nastavení
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud