7. května 2023 • 17:10

SESTŘIH: Olomouc - Sparta 0:1. Důležitá výhra, z dálky rozhodl Minčev

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
47
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty v úvodním kole ligové nadstavby ve skupině o titul zvítězili v Olomouci 1:0 a pojistili si vedení v tabulce. Zápas na Hané rozhodl ve 26. minutě navrátilec do sestavy Martin Minčev. Pražané v nejvyšší soutěži už 18 utkání po sobě neprohráli a částečně si spravili náladu po středeční porážce 0:2 se Slavií ve finále domácího poháru.



Sparťané vedou tabulku o pět bodů před druhou Slavií, která večer nastoupí proti Bohemians 1905. Ve druhém kole nadstavby za týden Letenští v pražském derby přivítají vršovického rivala. Olomouc nenavázala na lednovou domácí remízu 1:1 se Spartou, počtvrté za sebou nezvítězila a na šestém místě tabulky má už jen minimální naději na posun na pohárovou čtvrtou příčku. Trenérovi Sigmy Václavu Jílkovi nevyšel souboj s bývalém zaměstnavatelem.

Sparta stejně jako v posledním kole základní části v Liberci nastoupila bez několika stabilních členů sestavy. Do zahajovací jedenáctky se sice oproti duelu na severu Čech po karetním trestu vrátili kapitán Krejčí mladší a Zelený, ale zranění vyřadilo ze hry Wiesnera s Vitíkem. Jen lavičce začal uzdravený stoper Sörensen a od úvodu dostal šanci mladík Vydra. Na křídle místo Haraslína nastoupil Minčev, který vynechal poslední dva soutěžní zápasy kvůli trestu za vyloučení.

Sigma vyrukovala v silné sestavě a hned v páté minutě zahrozila. Zmrzlého pokus vytáhl brankář Kovář před sebe a Chytil už dorážel z ofsajdu. Na druhé straně mířil mimo Kuchta. V polovině úvodního dějství Macík neodhadl Krejčího centr z hloubi pole a mohl být rád, že balon nezapadl do brány.

Olomoucký gólman, který vynechal závěrečné kole základní části po chybách v předchozích dvou zápasech, se zaváhání nevyvaroval ani dnes. Hostující Minčev v 26. minutě za vápnem z nepříliš výhodné pozice vypálil po zemi, při střele dokonce upadl, ale míč nečekaně doskákal až k zadní tyči. Bulharský křídelník prožil povedený návrat po vypršení trestu a v lize skóroval poprvé od února a popáté v sezoně.

Po změně stran po rohu hlavičkoval domácí Beneš jen do středu branky. Po hodiny hry a prostřídání na obou stranách udělal v 63. minutě velkou chybu na hranici vápna Beneš a vyslal tím do úniku Kuchtu, brankář Macík ale vyrazil balon na tyč. Na opačné straně se pak domácí marně dožadovali penalty za údajnou Kairinenovu ruku.

Letenští aktivní hrou nepouštěli Hanáky do šancí a zbytek zápasu si i díky sérii rohových kopů s přehledem zkušeně pohlídali. Na Hané zvítězili teprve podruhé z posledních sedmi ligových duelů a udělali další krok k zisku titulu, na který čekají od roku 2014. Sparta potvrdila, že je nejlepším venkovním týmem soutěže. Naopak Olomoučtí doma potřetí za sebou prohráli.

Góly

Domácí:

Hosté: 26. Minčev

Sestavy

Domácí: Macík – Chvátal (76. Vodháněl), Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Ventúra (61. Zorvan), Breite (C) (88. Vaněček) – Navrátil (61. Kramář), Sláma (61. Zifčák), Pospíšil – Chytil.

Hosté: M. Kovář – P. Vydra, Panák, Krejčí ml. (C) – Zelený, Laçi (62. Sadílek), Kairinen (88. Pavelka), Höjer (70. Mejdr) – Karabec (62. Haraslín), Kuchta, Minčev (70. Daněk).

Náhradníci

Domácí: Stoppen, Greššák, Kramář, Vodháněl, Vaněček, Vraštil, Zifčák, Zorvan

Hosté: Heča, Vorel, Sörensen, Kamenović, Mejdr, Daněk, Sadílek, Pavelka, Mabil, Haraslín, Schánělec

Karty

Domácí: Kramář, Chytil, Zorvan

Hosté: Schmidt, Minčev, P. Vydra

Rozhodčí

Všetečka – Hájek, Hrabovský.

Stadion

Andrův stadion, Olomouc

Návštěva

9364 diváků

Olomouc - Sparta: Kramář opepřil kolíky Daňkovu holeň
Video se připravuje ...

Olomouc - Sparta: Střela Breiteho, VAR ještě zkoumal pád Zmrzlého
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Olomouc - Sparta: Hraniční zákrok. Hrál Kairinen rukou?
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Olomouc - Sparta: Beneš hlavičkoval po rohu, Kovář připraven
Video se připravuje ...

Olomouc - Sparta: Chytil se snažil překvapit Kováře střelou na bližší tyč
Video se připravuje ...

Olomouc - Sparta: Minčev podklouzl, ale skákavá střela Macíka zaskočila, 0:1
Video se připravuje ...

Olomouc - Sparta: Krejčího překvapivý centr málem skončil v bráně
Video se připravuje ...

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Vstoupit do diskuse
47

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud