4. června 2023 • 19:40

SESTŘIH: Pardubice - Příbram 0:0. Remíza stačí, domácí slaví záchranu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Pardubic remizovali v domácí odvetě baráže o první ligu s Příbramí bez branek a udrželi se v nejvyšší soutěži. Úvodní čtvrteční duel vyhráli Východočeši 2:0. Odvrátili tím hrozbu pádu z ligy, kde po historickém postupu mezi elitu působí nepřetržitě od sezony 2020/21



Příbram v baráži tentokrát neuspěla na rozdíl od ročníku 2018/19, kdy proti Brnu uhájila prvoligovou příslušnost. Středočeši se tak ve třetí sezoně po sobě představí v druhé nejvyšší soutěži.

První velkou šanci si ve 12. minutě vypracovaly Pardubice. Pikulova zblokovaná střela se odrazila k Hlavatému, jenž vyběhnutého Melichara nepřekonal a Vokřínek zabránil Sychrovi v dorážce důrazným odstrčením. O chvíli později vypálil obránce Chlumecký ve vápně vedle.

Šance si nadále vytvářeli především domácí, Janošek ale v 35. minutě nepřekonal zblízka příbramského gólmana a brzy poté nejlepší ligový střelec Východočechů v sezoně nezamířil přesně ani hlavou.

Rovněž do druhé půle vstoupili aktivněji domácí. Agilní Janošek, který spolu se Sychrou rozhodl gólem o výhře v Příbrami, neustále zaměstnával hostující obranu, v zakončení se mu však nedařilo.

Pardubice se nedočkaly branky ani v 74. minutě, kdy Janošek prodloužil Hlavatého přihrávku na Helešice, jenže střídající hráč přízemní střelu z hranice šestnáctky usměrnil vedle. Další příchozí hráč z lavičky Krobot hlavičkoval pouze do rukavic Melichara. V 82. minutě Janoškova skákavá střela skončila nad.

Svěřenci trenéra Kováče se až do konce tlačili za brankou, naopak třetí celek druhé ligy gólmana Markoviče vůbec nezaměstnal. Pardubice s Příbrami ve čtvrtém soutěžním zápase po sobě neprohrály a opět bez inkasované branky.

Sestavy

Domácí: Markovič – Tischler, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (76. Jan Jeřábek) – Sychra (65. Helešic), Janošek, Hlavatý (87. Šimek), Pikul (65. Vacek) – Černý (C) (76. Krobot).

Hosté: Melichar – Čejka (83. Stropek), Jahić, Sakala, Fišl – Zeronik (79. Mašek), Švestka (65. Langhamer), Dudl, Vokřínek (65. Petrák) – El Sheikh (65. Anih), Wágner (C).

Náhradníci

Domácí: Budinský, Vacek, Šimek, Jeřábek, Krobot, Helešic, Huf

Hosté: Smrkovský, Petrák, Anih, Mašek, Langhamer, Antwi, Stropek

Karty

Domácí: Pikul

Rozhodčí

Zelinka – Váňa, Hurych

Stadion

CFIG Arena

Návštěva

4350 diváků

Klíčové momenty:

Pardubice - Příbram: Skvělá akce domácích! Nevyšla až koncovka Helešice
Video se připravuje ...

Pardubice - Příbram: Vokřínek na poslední chvíli zmařil tutovku Sychry
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Příbram – Pardubice 0:2. Lepší pozici do odvety zařídili Sychra a Janošek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud